George Clooney szerint is kevés a fekete Hollywoodban

Események

Vágólapra másolva!
Fábián napja van, és ma ünnepli születésnapját Fischer Iván. Hideg és felhős lesz az időjárás. Budapesten folytatódik a taxisblokád, autóval inkább kerülje el a Deák tér környékét. Lövöldözés volt egy pakisztáni egyetemen. George Clooney és Michael Moore is támogatják az Oscar-gála bojkottját. Tudja meg az Origótól, mi történt éjszaka és reggel, kövesse az eseményeket percről percre! Ha lát valami érdekeset, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül63 bejegyzés
07:57
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Fábián nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Fábián, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Ma Eutim, Fabiána, Fabó, Özséb, Sebastian, Sebestyén, Sebő, Sebők, Sedékiás, Szebasztian, Tímea nap is van.

07:58
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Hideg, felhős idő lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon változóan felhős, hideg idő várható. Északon többnyire sok lesz a felhő, délen viszont még hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, majd délután ott is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Északon, északkeleten helyenként hószállingózás, gyenge havazás is lehet. Többnyire mérsékelt lesz a változó irányú szél, de északkeleten átmenetileg megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3, +2 fok, a késő esti -1, -6 fok között valószínű.

07:58
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Folytatódik a taxisblokád

Ma éjfélig biztosan folytatódik a taxisok budapesti demonstrációja az Uber ellen. Ha a fővárosban autózik, és teheti, kerülje el a Deák tér környékét! A BKK közlése szerint a demonstráció miatt az Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky úti csomópontban korlátozásra kell számítani, minden irányból egy sáv járható.

07:59
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Lövöldözés volt egy egyetemen

Lövöldözés volt egy pakisztáni egyetemen, tudósít a BBC. A tanárok, a diákok és az intézmény személyzete az egyetem területén vannak. A hírek szerint öt sebesültet már kimenekítettek.

08:00
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Clooney beállt az Oscar-bojkott mögé

George Clooney amerikai színész is bejelentette, hogy támogatja az Oscar-gála bojkottját, amit Spike Lee filmrendező hirdetett meg, mert az idei Oscar-jelöltek közt egyetlen színes bőrű sincs. A színész szerint a probléma sokkal súlyosabb az Oscar-jelölések hiányánál: a színes bőrűek nem kapnak annyi lehetőséget Hollywoodban, mint a fehérek, írja a Guardian.

08:05
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Az olajár hazavágta a tőzsdéket

Az olajárak alakulása újabb csapást mért a tőkepiacokra. A kis megnyugvásokkal év eleje óta tartó zuhanás újabb lendületet vett szerda hajnalban. Teljes cikkünket itt olvashatja.

08:06
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

A gázolaj már 300 forint alatt

Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 312-313 forintra, a gázolajé pedig 298-299 forintra mérséklődött.

08:08
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Moore is támogatja az Oscar-bojkottot

Michael Moore amerikai dokumentumfilmes bejelentette, hogy csatlakozik a 2016-os Oscar-gála bojkottjához. Moore szerint „fejétől rohad a hal”, a színes bőrű filmesek azért jutnak kevés lehetőséghez, mert a hollywoodi filmipart fehér férfiak irányítják, írja a Guardian.

08:11
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Kezdődnek a reggeli dugók

Telítettek a sávok a 10-es főúton az Ürömi út előtt, a 11-es főúton a Pünkösdfürdő utcánál befelé, a Budakeszi úton és a Hűvösvölgyi úton befelé a Szilágyi Erzsébet fasor előtt, valamint az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas pihenőtől a Szerencs utcáig, tájékoztat a BKK.

Lelassult a haladás a Közraktár utcában a Pesti alsó rakpart felé és a Thököly úton befelé a Baross tér előtt.

08:12
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Ma van Fischer Iván születésnapja

1951-ben a mai napon született Fischer Iván karmester, boldog születésnapot kívánunk neki! Január 20-án született Zámbó Jimmy, Federico Fellini, Madách Imre és André-Marie Ampere francia fizikus is.

Fischer Iván Fotó: Origo
08:14
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Változott a budai tömegközlekedés

Elindult a forgalom a budai fonódó villamoshálózaton, figyelmeztet a BKK. A 17-es villamos útvonala hosszabb lett, régi-új villamosjárat indult 56 és 56A jelzéssel, a 19-es és a 41-es villamos a Clark Ádám téri alagút elkészültéig azonban megosztva közlekedik (a Clark Ádám térnél át kell szállni). A 86-os buszt felváltotta a 109-es, a 111-es autóbusz, valamint a Budafoki úti szakaszon közlekedő 133-as busz. A 160-as, a 260-as és a 260A buszjárat külső végállomásától az Óbudai rendelőintézetig jár. Indulás előtt érdemes tájékozódni a megváltozott menetrendről.

08:16
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Babos Tímea kikapott

Babos Tímea kikapott a 12. helyen kiemelt svájci Belinda Bencictől a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság 14,8 millió dollár (4,2 milliárd forint) összdíjazású női versenyének második fordulójában.

08:19
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Jamie Foxx nem csak játssza a hőst

Jamie Foxx amerikai színész nem csak a vásznon hős: egy autó épp a háza előtt karambolozott, a színész a sofőr segítségére sietett, és kimentette az égő roncsból, tudósít a Telegraph.

08:22
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Nem hagyták imádkozni a muszlim munkásokat

Egy wisconsini gyár összes (egész pontosan 53) muszlim vallású dolgozója mondott fel egyszerre, mert a munkáltatójuk nem engedélyezte, hogy szünetet tarthassanak és imádkozhassanak a vallásuk diktálta időpontokban, tudósít a Reuters hírügynökség.

08:27
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon szerda reggelre: az euróval és a japán jennel szemben gyengült, míg a dollárhoz és a svájci frankhoz képest erősödött a magyar fizetőeszköz.

Reggel hét órakor az eurót 315,48 forinton, a dollárt 288,07 forinton, a svájci frankot ugyancsak 288,07 forinton, a japán jent pedig 2,4638 forinton jegyezték. Nyitó árfolyamához képest az euró 0,04 százalékkal, a japán jen pedig 0,27 százalékkal erősödött, míg a dollár 0,33 százalékkal, a frank pedig 0,02 százalékkal gyengült a forinthoz viszonyítva.

Az euró 0,36 százalékkal 1,0950 dollárra erősödött. Legalacsonyabb jegyzése 1,0905, a legmagasabb pedig 1,0961 dollár volt. A svájci frankhoz képest 0,06 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz, 1,0953 frankon forgott. A dollár árfolyama 0,30 százalékkal 1,0002 frankra gyengült.

08:29
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem ad többet az új személyi

Több mint kilencvenezren igényeltek új személyazonosító igazolványt az elmúlt alig több mint két hétben - írja a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) tájékoztatására hivatkozva a Magyar Nemzet szerdai lapszáma.

Az e-kártya több funkcióját ugyanakkor nem lehet használni, mert ehhez az intézményeket megfelelő kártyaolvasóval kellene ellátni - közölték. A napilapnak Társi-Riczkó Mária, a KEKKH szóvivője elmondta, hogy 175 fekvőbeteg-ellátó intézményt már elláttak kártyaolvasóval, most az adóhatóságnak, illetve az egészségbiztosítónak kell fejlesztenie a saját rendszerét.

08:34
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Megkéselte magát egy kecskeméti nő

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya őrizetbe vette emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Evelint, írja a police.hu

A 23 éves kecskeméti nő a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. január 17-én 22 óra körüli időben Lajosmizse egyik házában egy 18 centiméteres pengehosszúságú késsel több alkalommal megszúrta az ott lakó 33 éves férfit. Ezt követően a gyanúsított a helyszínen hason szúrta magát. A sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján életveszélyesen, a gyanúsított súlyosan sérült meg.

08:39
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Putyin Oroszországba hívta az európai zsidókat

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta az európai zsidó kongresszus elnökének, hogy szívesen látná Oroszországban az európai zsidókat. A kongresszus elnöke szerint Európában az antiszemitizmus a II. világháború óta nem volt olyan erős, mint most, írja a Mashable.

08:40
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Lerobbant egy kamion a 4-es főúton

A 4-es főúton Üllő elkerülő szakaszán, a 31. km-nél egy lerobbant kamion vesztegel a fél útpályán, torlódásra készüljenek, figyelmeztet az Útinform.

08:42
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Bíróságra mennek a miskolci sztrájk miatt

Bírósághoz fordultak a miskolci közlekedési dolgozókat képviselő szakszervezetek, miután a munkáltató válasz nélkül hagyta az elégséges szolgáltatások mértékéről szóló ajánlatukat - írta szerdai számában a Népszabadság.

08:43
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Ha reggel, akkor dugó a fővárosban

Lelassult a haladás a Budaörsi úton befelé a Dayka Gábor utcától, a Balatoni úton a Budaörsi út előtt, a Hungária körút és a Kerepesi út csomópontjánál, a Kerepesi úton, a Thököly úton és az Egressy úton a Hungária körút előtt, valamint az Üllői úton és a Gyáli úton az Ecseri útnál befelé, tájékoztat a BKK.

Lassú az előrejutás a Pesti alsó rakparton a Lánchíd felé mindkét irányból, a Közraktár utcában, a Szentendrei úton befelé a Rómaifürdőtől, a Váci út újpesti szakaszán a Károlyi István utca előtt, a Rákóczi úton befelé a Blaha Lujza térnél.

Telítettek a sávok a 10-es főúton az Ürömi út előtt, a 11-es főúton a Pünkösdfürdő utcánál befelé, a Budakeszi úton és a Hűvösvölgyi úton befelé a Szilágyi Erzsébet fasor előtt, valamint az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas pihenőtől a Szerencs utcáig.

08:45
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Két fegyverest megöltek a pakisztáni egyetem támadói közül

Két fegyverest megöltek a hatóságok az északnyugat-pakisztáni egyetemet megrohamozó támadók közül - közölte szerdán a rendőrség, amely szerint a rajtaütésben meghalt egy tanár. Egy rendőrségi illetékes szerint a hallgatók többségét sikerült kimenekíteni, de még számos fegyveres maradt az épületben, és a második és harmadik emeleten folytatódik a tűzharc.

08:47
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Magyarország aláírta a fegyverszünetet

1945-ben január 20-án írták alá a fegyverszüneti megállapodást a szövetséges hatalmak és a magyar Ideiglenes Nemzeti Kormány Moszkvában. Január 20-án iktatták be Dwight D. Eisenhower és John F. Kennedy amerikai elnököket. 1978-ban január 20-án bocsátották fel az első Progresz orosz teherűrhajót.

08:51
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Az iraki kurdok arab falvakat pusztítanak el

Otthonok ezreit pusztítják el az iraki kurdok az Iszlám Államtól elfoglalt falvakban - állítja az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő csoport a szerdán közzétett jelentésben.

08:53
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Rengeteg a katona a pakisztáni egyetemnél

08:55
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Megszólalt az egyik túlélő

08:57
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

7 halott, 12 sebesült

A pakisztáni média jelentései szerint az egyetemet ért támadásnak már legalább 7 halálos áldozata van, és legalább 12 sebesültje, írja a Guardian.

09:00
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Két terroristát leszedtek a mesterlövészek

Két terroristát lelőttek a mesterlövészek a pakisztáni egyetem tetején, írja a Guardian. Így összesen már 4 támadóval végzett a pakisztáni hadsereg.

09:02
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

A NAV hamarosan felgombolyítja az áfamaffiaügyet

Február elején zárhatja le a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a több külföldi céget is érintő, mintegy 18 milliárd forintnyi kárt okozó áfacsalás-sorozat ügyében - tudta meg az adóhatóságtól a Magyar Idők.

09:05
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Legalább 3 diák meghalt

A Reuters hírügynökség 8 halálos áldozatról tud a pakisztáni lövöldözésben. Legalább 3 diák van a halottak közt, a lövöldözés még nem ért véget, írja a Guardian.

09:07
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb a dugó Budapesten

Lassú az előrejutás a Budai alsó rakparton a Petőfi hídnál észak felé, a Pesti alsó rakparton a Lánchíd felé mindkét irányból, a Soroksári úton a Petőfi híd előtt és tovább a Közraktár utcában, a Szentendrei úton befelé a Rómaifürdőtől, a Váci út újpesti szakaszán a Károlyi István utca előtt, a Rákóczi úton befelé a Blaha Lujza térnél, tájékoztat a BKK.

Telítettek a sávok a Budaörsi úton befelé a Dayka Gábor utcától, a Balatoni úton a Budaörsi út előtt, a Hungária körút és a Kerepesi út csomópontjánál, a Kerepesi úton, a Thököly úton és az Egressy úton a Hungária körút előtt, a Róbert Károly körúton az Árpád híd felé, valamint az Üllői úton és a Gyáli úton az Ecseri útnál befelé.

Erős a forgalom a 10-es főúton az Ürömi út előtt, a 11-es főúton a Pünkösdfürdő utcánál befelé, a Budakeszi úton és a Hűvösvölgyi úton befelé, a Szilágyi Erzsébet fasorban a Széll Kálmán tér felé, valamint az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szerencs utca és a Kacsóh Pongrác úti felüljáró előtt.

09:12
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

8-an előzetesben a tömeges nemi erőszak miatt

Nyolcan már előzetes letartóztatásban vannak a Németországban elkövetett szilveszteri tömeges nemi erőszak miatt, tudósít a CNN.

09:16
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Az Origo olvasói az Ubert választották

A magyarok inkább az Uberrel szimpatizálnak, mint a Deák téren demonstráló taxisokkal – ez derül ki az Origo szavazásából, amelyre több mint 32 ezer voks érkezett egyetlen nap alatt. Teljes cikkünket itt olvashatja.

09:19
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Vona tanácsot adott Orbánnak a Putyin-találkozóra

Nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Vona Gábor, a Jobbik elnöke: azt ajánlja a miniszterelnöknek, kérdezze meg Vlagyimir Putyintól, amikor hamarosan találkozik vele, hogy Oroszország támogatta-e a Jobbikot.

09:23
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

20 halott, 60 sebesült Pakisztánban

A pakisztáni egészségügyi miniszter szerint már 20 halottja és 60 sebesültje van az egyetemi lövöldözésnek. A miniszter szerint a halottak száma nőni fog, írja a Guardian.

Az egyetem elleni támadást a pakisztáni tálibok vállalták magukra.

09:27
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

A taxisok a kormánytól várják a megoldást

A taxisok azt mondták a közmédia tudósítójának: arra számítanak, hogy ma 100-200 taxi lesz jelen a demonstráción. A mai kormányüléstől várják a megoldást. Abban a tekintetben, hogy mit tartanának megfelelő eredménynek, nincs konszenzus. Annyiban értenek egyet, hogy egyenlő versenyfeltételeket szeretnének az uberesekkel.

09:30
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

A köd leple alatt jutottak be az egyetemre

A Guardian tudósítója úgy értesült, a pakisztáni egyetem támadói a sűrű köd leple alatt jutottak be az egyetem területére. Pakisztánban a 2014 decemberében egy katonai iskola ellen elkövetett támadás után minden oktatási intézmény őrzését megerősítették. Annak a támadásnak 130 halottja volt.

09:32
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Csend van a pakisztáni egyetemen

A pakisztáni hadsereg tudósítója szerint már nem lehet lövéseket hallani a megtámadott pakisztáni egyetemen, a hadsereg tömbről tömbre haladva biztosítja a kampuszt.

09:38
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Nem magyarok lesznek a Volán buszai

Miközben a hazai buszgyártó cégek gond nélkül elő tudnának állítani évi akár 5-600 buszt is, úgy tudjuk, az áprilisban kiírandó Volán-tender olyan feltételeket támaszt majd, amelyeknek úgy is meg lehet felelni, ha az alvállalkozók használt járműveket hoznak be. A költségvetés jól jár, de a nemzeti buszgyártás továbbra is álom maradhat, írja az mno.hu.

09:43
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Hatalmas robbanás egy petárdagyárban

Több hatalmas robbanás rázta meg a kelet-kínai Csianghszi tartomány Kunsan faluját, ahol leégett egy petárdagyár. A detonációnak legalább egy halottja, három eltűntje és több tucat sérültje van.

09:46
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Késsel támadtak a menekültek Calais-nál

Maaike Engels dokumentumfilmet forgatott a legnagyobb francia menekülttáborban, amikor operatőrére, Teun Voetenre három migráns rárontott. Mint kiderült, a kameráját akarták ellopni, szerencséjére azonban a menekülttábor pár lakója a segítségére sietett,és elüldözték, majd kövekkel kezdték el dobálni a támadókat. - Minden közösségben, még a jók között is akad pár s.ggfej - kommentálta az esetet Facebook-oldalán Maaike Engels, aki Calais: Üdv a dzsungelben című filmjéhez forgatott, írja a Blikk

09:48
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Olimpiai bajnok lesz a riói csapatvezető

Fábián László sportigazgatót választotta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége a riói olimpiai játékokra utazó magyar csapat vezetőjévé. A MOB az idén egyébként 14 milliárd 561 720 forintból gazdálkodhat.

09:49
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

A taxisok hosszabbítanak, ha kell

Az Inforádió tudósítója a Deák téren demonstráló taxisoktól megtudta, hogy ha a mai kormányülésen nem születik olyan döntés, amivel elégedettek lennének, akkor megpróbálják majd meghosszabbítani a demonstrációra szerda éjfélig kapott engedélyt.

09:51
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Még nagyobb taxisblokád jöhet

A Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke szerint a taxisok kénytelenek folytatni demonstrációjukat, ha szerdán sem javítanak a helyzetükön. Czifery Csaba, a taxistüntetés egyik szervezője a közmédiának elmondta: ha jövő hétig sem döntenek számukra kedvezően, Budapest több pontján is demonstrálnak majd.

Fotó: Polyák Attila - Origo
09:52
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Eshet a magyar tőzsde

Csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán a piaci szakértők. A vezető európai értéktőzsdék komoly csökkenéssel nyithatnak, miután az olajárak estek szerdán is, maguk után rántva az ázsiai részvényárfolyamokat. Az IG Markets londoni elemző cég a határidős indexek alapján arra számít, hogy a londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 110-121 ponttal, 1,9-2,1 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 221-237 ponttal, 2,3-2,5 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 96-102 ponttal, 2,2-2,4 százalékkal eshet nyitáskor.

09:55
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Obama és Erdogan telefonon beszéltek

A magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező dzsihadista szervezet és a törökországi kurd lázadók elleni együttműködés folytatásáról beszélt kedd este telefonon Barack Obama amerikai és Recep Tayyip Erdogan török elnök a washingtoni Fehér Ház és ankarai elnöki források közlése szerint.

09:58
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Több boltot bezáratott a fogyasztóvédelem

Több lakiteleki bolt tart a napokban kényszerszünetet. Az üzletek bezáratását a megyei Fogyasztóvédelmi Főosztály rendelte el, írja a baon.hu.

10:03
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

A NAV-nál remélik, sokan választják őket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) abban bíznak, hogy nagyon sokan választják majd a bevallási nyilatkozatot - mondta Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője a közmédiának, írja az ado.hu.

10:06
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Alkoholos ital, ami nem okoz másnaposságot

Észak-Koreában állítólag olyan alkoholos italt készítettek, ami nem okoz másnaposságot. Egy állami újság szerint az ital ginzengkivonatot tartalmaz, és rizsből készül, nem pedig cukorból, ezért nincsenek kellemetlen utóhatásai. Erről bővebben itt írtunk.

10:09
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Tüntettek Haitin

Tüntetők autógumikat égettek a haiti ellenzéki pártok demonstrációján Port-au-Prince-ben. A kormányzó pártot választási csalással vádoló tiltakozók a haiti választások január 24-re kiírt második fordulójának elhalasztását követelték.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Bahare Khodabande
10:13
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Nyomoznak a bin Ladent megölő katona után

Több nyomozás is folyik Amerikában annak a katonának az ügyében, aki lelőtte Oszama bin Ladent. A vádak szerint titkos információkat hozott nyilvánosságra, amikor könyvet írt az esetről. Azt is vizsgálják, hogy jutott-e személyes haszonhoz abból, hogy a hadsereg kommandósaként szolgált, írja a theintercept.com.

10:16
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

DiCaprio díjat kapott

Kitüntették Leonardo DiCaprio amerikai színészt a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) Crystal Award elnevezésű díjával a környezetvédelem támogatásáért.

10:20
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Közleményt adott ki a pakisztáni kormány

A pakisztáni kormány közleményt adott ki az egyetemet ért támadásról. A közlemény szerint az elnök és a miniszterelnök utasították a fegyveres erőket, hogy minél hamarabb tisztítsák meg az egyetemet a terroristáktól. A miniszterelnök gyászát fejezte ki a halálesetek miatt. Azt mondta, a terroristáknak nincs vallásuk, a kormány pedig mindent meg fog tenni az elpusztításukért, írja a Guardian.

10:24
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Az USA sejti, kik rabolták el a három amerikait

Washington szerint egy Irán támogatását élvező síita milícia foglya a hét végén Bagdadban eltűnt három amerikai állampolgár, ám az amerikai külügyminisztérium nem látja indokoltnak Iránt vádolni a történtekért.

10:28
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Fábián László a riói csapatvezető

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége Fábián László sportigazgatót választotta a riói játékokra utazó magyar csapat vezetőjévé.

10:30
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

A titkosszolgálatok szerint Kovács Béla rendszeresen jelentett

A titkosszolgálatok tájékoztatása szerint Kovács Béla jobbikos képviselő rendszeresen fedett körülmények között találkozott idegen hatalmak titkosszolgálati és külügyi embereivel - mondta Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője a közmédiának.

10:34
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Veszteségben nyitottak a főbb európai piacok

Jelentős eséssel nyitottak szerdán a vezető európai értéktőzsdék. A frankfurti DAX-index 2,35 százalékos, a londoni FTSE-100 index 1,92 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 2,41 százalékos mínuszban indította a kereskedést. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 2,28 százalékkal csökkent. Nyitás után tíz perccel a DAX a 2,61 százalékos, az FTSE-100 2,11 százalékos, a CAC pedig 2,46 százalékos veszteségben állt.

10:39
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Lassan vége a dugónak Budapesten

Erős a forgalom az Astoria felé vezető utakon, a Nagykörúton a Blaha Lujza tér közelében, a Közraktár utcában és tovább a Pesti alsó rakparton az Erzsébet hídig észak felé, a Hungária körút és a Kerepesi út csomópontjánál, tájékoztat a BKK.

10:43
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

A kémiatanár pisztollyal szállt szembe a támadókkal

A pakisztáni támadás több túlélője is arról számolt be, hogy a kémiatanár pisztollyal a kezében próbált szembeszállni a támadókkal, de lelőtték, írja a Guardian.

10:48
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Ég egy sorház Fejér megyében

A sorház a nagyvenyimi Hatház telepen gyulladt ki. A katasztrófavédelem szerint senki nem sérült meg. A sárbogárdi tűzoltók három vízsugárral oltják a tüzet. A katasztrófavédelem emberei is kint vannak a helyszínen, írja a faktor.hu.

10:50
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Meghalt Ettore Scola olasz filmrendező

Meghalt Ettore Scola. Az olasz filmrendezőt és forgatókönyvírót 84 évesen, kedden késő éjjel érte a halál egy római kórházban, ahova vasárnap vitték be. Scola talán legemlékezetesebb és legnagyszerűbb, de mindenképpen legkitüntetettebb alkotása a római nyomortelepen játszódó Csúfak és gonoszak című dráma.

Matteo Renzi olasz miniszterelnök a halálhír hallatán azonnal internetes üzenetben méltatta az olasz filmművészet egyik utolsó legnagyobbját. Mint írta, Scola egyedülállón tudott belelátni az olasz társadalomba, halálával hatalmas űrt hagy maga után az olasz kultúrában.

10:52
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Éles szóváltás a Napoli és az Inter edzője között

Roberto Mancini, az Internazionale vezetőedzője szerint Maurizio Sarri, a Napoli trénere minősíthetetlen hangnemben beszélt vele a két csapat keddi Olasz Kupa-mérkőzésének hajrájában, többek között homofób megjegyzést tett rá.

10:55
január 20, 2016
Vágólapra másolva!

Egy dán városban kötelező disznóhúst adni

Randers dán város közgyűlése határozatot hozott arról, hogy minden közintézményben "a kínálat központi elemévé kell tenni a dán gasztronómiai kultúrát". Más szóval mindenhol kötelező disznóhúsból készült ételeket kínálni. A bevándorlásellenes Dán Néppárt üdvözölte a döntést, írja a Guardian.