Újabb hatalmas taxiszolgáltató cég jön Budapestre

Gett, vállalat, taxi, illusztráció,
A Bolt és az Uber után újabb taxiszolgáltató jön a magyar fővárosba
Fotó: Shutterstock/Roman Yanushevsky
Vágólapra másolva!
A Bolt és az Uber után újabb taxiszolgáltató jön a magyar fővárosba. Elsősorban a vállalati szektort célozzák meg.
Vágólapra másolva!

A Bolt és az Uber után újabb utazásszervező cég jelenhet meg Budapesten, a Gett a Taxim taxitársasággal együttműködve lép be a magyar piacra.

A Tele 5 és a Best Taxi felvásárlása után a következő lépés egy nemzetközileg is elismert és bizonyított applikáció bevezetése. Ráadásul a Taxim a tervek szerint Gett márkanév alatt folytatja, a jövőképük az, hogy az ország első számú üzleti taxis személyszállítói szolgáltatójává váljanak.

Az ügyvezető szerint a fővárosi taxispiacon csökken a kereslet, és nehéz versenyezni az ügyfelekért, főleg az olyan alkalmazásokkal szemben, amelyek már eleve le vannak töltve a Magyarországra látogató turisták telefonjaira, ezért döntöttek a Gettel való együttműködés mellett - írja a Világgazdaság.

John Péter, a cég ügyvezetője szerint 

ami a civileknek az Uber, az a világ vállalatai számára a Gett. 

Közölte, hogy Magyarországon elengedhetetlen diszpécserszolgálat alkalmazása, állítása szerint szakembereik a legjobbak között vannak, így rájuk szintén számítanak a jövőben. Az applikáció mellett nagyon fontosnak tartja, hogy legyen személyes kapcsolatuk a nap 24 órájában utasaikkal, ügyfeleikkel és a rohamosan bővülő flottájukkal. Igaz, az ügyfélkör vagy a flotta méretét nem számszerűsítette. Tájékoztatása szerint a rendeléseik 70 százaléka telefonon, a fennmaradó 30 százalék pedig az applikáción keresztül történik. 

Uber
Az Uber nemrég jelentette be, hogy visszatér Budapestre
Fotó: Prathankarnpap/Shutterstock 

Megint lesz Uber Budapesten

Ahogy az Origo beszámolt róla, a cég a Főtaxival partnerségben lépne a fővárosi piacra. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber. A vállalat részben azzal indokolja a döntését, hogy tavaly majdnem 100 ezer alkalommal nyitották meg az alkalmazását a magyar fővárosban annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető itt.

A szolgáltatás teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek. 

Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok között az első olyan lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber. 

Az Uber még 2016-ban vonult ki Magyarországról, miután életbe lépett a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosítása, amely súlyos büntetéseket helyezett kilátásba.