Ipari rezsicsökkentést ígér a Fidesz

Sokat nőtt a Fidesz népszerűsége az elmúlt évben, elemzők szerint a a rezsicsökkentésnek köszönhetően
Rezsicsökkentést propagáló óriásplakát a budapesti Bécsi úton.
Vágólapra másolva!
A Fidesz gazdaságpolitikája a kisvállalkozásokra épül, uniós pénzből vállalkozásfejlesztési programot indítanak, jön az ipari rezsicsökkentés - olvasható a Fidesz pénteki közleményében.
Vágólapra másolva!

A közleménnyel Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagáltak. A helyettes államtitkár azt mondta, hogy a kormány stratégiai partnernek tekinti a kis- és középvállalkozásokat, ennek jeleként 2011 óta több adózási könnyítésben részesültek, az 500 millió forintos éves árbevételig érvényes 10 százalékos adókulccsal az Európai Unióban Bulgária után Magyarországon a legkedvezőbb a társasági adózás mértéke - mondta .

Adócsökkentések politikája

A közleménye szerint "2010 óta a hazai vállalkozások érdekében is az adócsökkentések politikáját folytatják", alacsonyabb lett például a társasági adó, és a vállalkozások gazdaságosabb hitelekhez juthatnak. "A Fidesz szerint a baloldal multikat előtérbe helyező gazdaságpolitikája nem működött, túladóztatta és versenyképtelenné tette a hazai kisvállalkozásokat és növelte e munkanélküliséget.

- folytatják.

Rezsicsökkentést igérnek az iparban is Fotó: Pályi Zsófia - Origo

EU-s pénzből ipari rezsicsökkentés

A közlemény célnak nevezi, a régió legkedvezőbb üzleti környezete Magyarországon jöjjön létre. 2018-ig szeretnék megnégyszerezni az exportképes, magyar tulajdonban lévő kis- és közepes vállalkozások számát. Ennek elérésére 12 ezer milliárd forintnyi uniós forrásból elindítják "minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztési programját", folytatják a növekedési hitelprogramot és jövőre bevezetik a növekedési adóhitel-kedvezményt, amellyel 20 ezer cég juthat támogatáshoz.

A szöveg zárásaként arról írnak, hogy mindent megtesznek,

hogy megteremtsék az alapokat az "ipari rezsicsökkentéshez",

valamint a további adócsökkentésekhez.