Újabb autópálya-építést jelentett be Orbán

Kriza Ákos; Orbán Viktor Miskolc, 2015. április 21.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kriza Ákos polgármester a fejlesztési megállapodás aláírásán a miskolci városháza dísztermében 2015. április 21-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Miskolc, 2015. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kriza Ákos polgármester a fejlesztési megállapodás aláírásán a miskolci városháza dísztermében 2015. április 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Autópálya-építést, strandfürdő-, és várrekonstrukciót, valamint más, Miskolc fejlődését ígérő beruházásokat jelentett be Orbán Viktor Magyarország negyedik legnépesebb városában.
Vágólapra másolva!

Autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a Miskolc-tapolcai strandfürdő fejlesztése, miként a diósgyőri váré is, valamint ezer hektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen - jelentette be Orbán Viktor kormányfő a miskolci városházán.

Orbán Viktor és Kriza Ákos polgármester a fejlesztési megállapodás aláírásán Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Modern városok program részeként Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén a kormányfő Kriza Ákos fideszes miskolci polgármesterrel együttműködési megállapodást is aláírt. A miniszterelnök szerint eredményes tárgyaláson vannak túl, a szerződés hátterét az ország általános gazdasági fejlődése adja.

Ne Budapesten döntsenek

Az Origo is beszámolt arról, a kormány által meghirdetett Modern városok program célja, hogy a következő években a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat elsősorban a helyiek döntése alapján osszák szét.

Orbán Viktor szerint ugyanis korábban Budapesten döntötték el szakértők, hogy kinek, mire van szüksége, "ezen változtatni kell". Hozzátette: a kormány fontosnak tartja, hogy ott dőljenek el a dolgok, ahol az emberek élnek.

Eger négysávos autóutat kap

Nemrég a miskolcihoz hasonló megállapodást írt alá a kormányfő Egerben is Habis László polgármesterrel.

Orbán Viktor Habis László polgármesterrel Egerben Forrás: MTI/Komka Péter

Eszerint négysávos autóút fogja összekötni 2018-ra Egert az M3-as autópályával, az egri uszodát 6,3 milliárd forintból nemzeti úszó- és vízilabdaközponttá fejlesztik, továbbá 6 milliárd forintból folytatódik az egri vár fejlesztése is.