Megkeres a munka

Kropkó Péter, Ne hagyd, hogy elkényeztessen a cipőd!
Számtalan ajánlat várja az álláskeresőket
Vágólapra másolva!
Két állásbörze hívogatja az érdeklődőket a közeli jövőben. Az egyik a jövő héten esedékes, a másik csak június közepén, de már most sincs korán jelentkezni rá.
Vágólapra másolva!
Számtalan ajánlat várja az álláskeresőket Forrás: Thinkstock

Május 6-8. között

az ELTE Karrierközpontja virtuális találkozást kínál álláskeresőknek és munkát kínáló vállalatok képviselőinek. Ezernél több ajánlattal várják az érdeklődőket, köztük rész- és teljes munkaidős állásokkal, szakmai gyakorlatokkal, diákmunkával, külföldi pozíciók lehetőségeivel. Kiemelt jelentőséget kapnak a pályakezdőknek szóló ajánlatok, és most először karok és szakok alapján is lehet szűrni a rendszerben.

Az állást kínáló vállalatok felhozatala igen heterogén, a Moltól a Prezin át kis- és közepes vállalkozásokig mintegy 40 különböző cég várja leendő munkatársait. Mindez chatben bonyolódik, az ELTE Karrierközpontjának munkatársain kívül több tucat HR-es várja a kérdéseket május 6-a 10:00 óra és május 8-án 17 óra között.

Június 14-én

első ízben rendez női karriernapot a Jobline a Bálnában. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit akár ebben a pillanatban is megtehetünk itt, bár a szervezők szerint lehetőleg ne freemailes vagy citromailes címről. Az ajánlattevő cégeknek kiemelten fontos a nők sikeres elhelyezkedése, a munka és a család feladatainak összehangolása. A korántsem teljes listán például a Bosch, az Ericsson, az Avon, a Morgan Stanley, a Helen Doron nyelvstúdió, a Microsoft szerepel. Ezen a linken felkészülési tippeket adnak az állásinterjúra. A börze mellett egész nap előadásokat is lehet hallgatni, például a megváltozott családmodellről, a női és férfi vezetők a munkajog vonatkozó kérdéseiről, a bérekről, a tudatos karriertervezésről. Még Sheryl Sandberg szerint is túl kevés a női vezető. Dobjuk hát be magunkat.