Medencéből nézhetjük a csillaghullást

Strandok Éjszakája, 
Fürdőzők állnak a vízsugár alatt a budapesti Dagály gyógyfürdő medencéjében
Vágólapra másolva!
Egész éjjeli nyitva tartással, zenével és csillaglessel várja országszerte több strand is a fürdőzőket augusztus 10-én a Strandok Éjszakája rendezvényén.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Horváth Péter


Harminchat gyógy-, élmény- és strandfürdő várja virrasztani vágyó vendégeit az utolsó nyári hónapban, hogy zenés-táncos mulatsággal népszerűsítsék a fürdőkultúrát hazánkban. A fő attrakció azonban mégis csak a Nagy Augusztusi Csillaghullás lesz, amit egy medencében lebegve végigkövetni mégiscsak egy menő dolog!

Augusztus 10-én lesz ugyanis a legnagyobb az esély arra, hogy megfigyelhessük a Perseida meteorraj átvonulását az éjszakai égbolton. Több fürdő kifejezetten erre építi majd a programját, például a Miskolctapolcai Barlangfürdő, ahol ezen a napon szakértők segítik az amatőr csillagászokat a meteorlesésben. Érdekes, mennyire máshogyan közelítenek a csillagok témájához Szegeden, az Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdőben ugyanis asztrológusok várják az éjjeli fürdőzőket, hogy segítsenek felfedni a jövő titkait.

Általánosságban elmondható, hogy a Strandok Éjszakájában részt vevő összes fürdőhely egy sor extra szolgáltatással várja majd vendégeit, amit ezen az éjszakán a szokásos belépti díj fejében minden érdeklődő szabadon kipróbálhat. Egyetlen kivétel van ez alól, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, mert itt épp az lesz a különlegesség, hogy a belépőket a vendégek akár 100 vagy 500 forinttal drágábban is megvehetik, hogy ezzel az extra összeggel támogassák a szegény gyerekek úszásoktatását. A résztvevő strandok listájáért kattintson ide!