Kempinski hotel épül a Rác fürdőben

Vágólapra másolva!
Kempinski Hotel & Spa Rác néven közel ötmilliárd forint értékű beruházásban újjáépítik a budapesti Rác fürdőt, ötcsillagos szállodát építenek és számos vendéglátóhelyet alakítanak ki 2006 szeptemberéig.
Vágólapra másolva!

A hétfői ünnepélyen alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter emlékeztetett arra, hogy a kormányprogram egyik kiemelt területe a fürdők rekonstrukciója.

Herman von Treskow, a Kempinski Hotel Adlon Berlin vezérigazgatója újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy ez az első gyógy- és wellnesskomplexum Magyarországon, amelyet a Kempinski üzemeltet, és ezen a területen további tervei is vannak a társaságnak.

A Rác Termál Hotel&Spa projekt tulajdonosa és koordinátora a Rác Nosztalgia Kft., amely 25 százalékban a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt., 75 százalékban pedig Valkó Csaba és Prekuta Bálint tulajdona.

Valkó Csaba, aki a Rác Nosztalgia Kft. ügyvezető igazgatója is, elmondta, hogy a közel ötmilliárd forintos beruházáshoz 750 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak a Turisztikai Hivatalon keresztül. A beruházást így 55-60 százalékban hitelből finanszírozzák, és 15 éves működés után a hitel 25 százalékát kell egy összegben visszafizetni. A lassú megtérülés a török fürdő rekonstrukciójával függ össze - tette hozzá.

Az eredeti tervek alapján állítják helyre a fürdőt, és a jelenlegi 1754 négyzetméterről 4400 négyzetméterre növelik a medencék összterületét. A vízellátást a Mátyás- és a Nagy Forrás biztosítják. Az ötcsillagos luxusszálloda 55 szobás lesz.

A projekt második szakaszában, további mintegy kétmilliárd forint beruházással, siklót építenek a Rác fürdőtől a Citadelláig. Az engedélyezési eljárás már folyik.