Hátborzongató célból küldené DNS-ét a Holdra a híres tudós

Afrika Hold
Man in front of full moon.
Vágólapra másolva!
Egészen hajmeresztő célból akarja eljuttatni DNS-ét a Holdra egy híres amerikai tudós.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években egyre népszerűbbek a különleges, már-már extravagánsnak számító temetkezési formák. Az egyik ilyen, a földi maradványok űrbe küldése. Több híres ember rendelkezett már arról, hogy hamvaikat inkább a kozmoszba szórják, nem meglepő módon közéjük tartozott a világhírű Star Trek sorozat atyja, Gene Roddenberry, vagy az Uhura hadnagyot játszó Nichelle Nichols.

A New York Times a közelmúltban cikket készített a világűrben történő temetésekről, és számos ismert és kevésbé ismert személyiséget interjúvolt meg döntésük hátteréről. Közéjük tartozott Kenneth Ohm, aki elismert fizikaprofesszornak számít az Egyesült Államokban.

Illusztráció Forrás: Photononstop/Christophe Lehenaff

Ohm azonban nem pusztán érzelmi okok miatt akarja az űrbe küldeni földi maradványait, jól meghatározott célja van azzal, hogy DNS-ét a Hold déli pólusára juttassa. Abban reménykedik, hogy 30 000 – 40 000 év múlva a fejlett emberiség vagy egy idegen civilizáció megtalálja az örökítőanyagát, és valami izgalmas dologra használja fel a genetikai információkat.

Ohm szerint az egyik lehetőség, hogy a DNS-ből újrateremtik őt, majd egy intergalaktikus állatkertben helyezik el a tudós mását, vagy klónhadsereget készítenek belőle, hasonlóan ahhoz, amit a Csillagok Háborúja előzménytrilógiájában láthattunk.

Nyilván nehéz komolyan venni a híres tudós szavait, az viszont tény, hogy egyre többen kacérkodnak a „halál utáni űrutazás" gondolatával, és a klónozással kapcsolatos technikák is egyre fejlettebbé válnak.