A BioNTech is gratulált Karikó Katalinnak és Drew Weissmannak

WEISSMAN, Drew; KARIKÓ Katalin
Budapest, 2023. október 2. Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar biokémikus (képünkön) és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért, jelentették be ezen a napon, 2023. október 2-án a stockholmi Karolinska Intézetben. A felvétel Karikó Katalinról Budapesten készült 2021. május 27-én. MTI/Cseke Csilla
Vágólapra másolva!
A mainzi székhelyű BioNTech is gratulált Karikó Katalinnak és az amerikai Drew Weissmannak, amiért ők kapják idén az orvosi-élettani Nobel-díjat.
Vágólapra másolva!

A cég közleménye szerint kettejük munkája úttörőnek bizonyult, és fontos fejlesztéssel járultak hozzá a BioNTech/Pfizer mRNS-alapú Covid-19-oltóanyagának kifejlesztéséhez.

- olvasható a vállalat méltatásában.

Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért. Forrás: MTI/Cseke Csilla

Karikó Katalin még mindig tanácsadóként dolgozik a BioNTechnél, ahol 2013-tól 2022-ig a cég alelnöke volt.

A vállalat hangsúlyozta: a kitüntetésnek arra kell sarkallnia a kutatókat világszerte, hogy folytassák kutatói tevékenységüket, kiaknázva az új hatóanyagok teljes potenciálját.

Karikó Katalin Széchenyi-díjas biokémikus, kutatóbiológus az amerikai Drew Weissmannal megosztva kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseiért.