Különleges T. rex-csontvázat állítanak ki Antwerpenben

Jurassic Park, T.rex
A népszerű mozifilmben a T.rex borzalmas pusztítást végez az autókban
Vágólapra másolva!
Antwerpen új kulturális központjában állítja ki a kedden egy svájci aukción több mint 5,5 millió dollárért (kétmilliárd forintért) vásárolt Tyrannosaurus rex-csontvázát az új tulajdonos, egy belga alapítvány.
Vágólapra másolva!

A Koller aukciósház pénteki közleménye szerint a vásárló a Katoen Natie-Indaver mérnöki és logisztikai vállalat által támogatott Phoebus Foundation volt.

A nonprofit művészeti alapítvány a Trinitynek (Szentháromság) elnevezett csontvázat az antwerpeni Boerentoren-toronyban akarja kiállítani.

Az art deco épületet, amelyet Európa legöregebb felhőkarcolójának tartanak, a lengyel származású amerikai építész, Daniel Libeskind tervei alapján változtatták kulturális központtá.

A népszerű mozifilmben a T.rex borzalmas pusztítást végez az autókban Forrás: IMBD

A Trinity onnan kapta a nevét, hogy három T.rex-példány maradványaiból állították össze, amelyeket 2008 és 2013 között találtak az amerikai Montana és Wyoming államban.

Mindemellett a 11,6 méter hosszú és 3,9 méter magas, csaknem 300 darabból összerakott csontváznak csak mintegy fele áll eredeti csontokból. Az aukciósház szerint ez viszonylag jó arány.

A csúcsragadozó dinoszaurusz 65-67 millió évvel ezelőtt élt a Földön.

(MTI/AP)