Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Eltűnt Medveczky Ilona több milliót érő, kristályokból készült ruhája

Vágólapra másolva!
Rejtélyes körülmények között tűnt el Medveczky Ilona egyik ikonikus ruhája, melyet több ezer Swarovski kristály díszített.
Vágólapra másolva!

A történetet még különlegesebbé teszi, hogy a legendás táncművész ma is emlékszik, mikor viselte utoljára a nevezetes darabot: a nagyon drága ruhát a 2017-es Story-gálán viselte, és aznap este látta utoljára. A művésznő még mindig reménykedik abban, hogy valamilyen úton-módon egyszer visszakerül hozzá a csillogó estélyi, ami több millió forintot ér.

Jutalmat ajánlott fel a megtalálónak

A kristályokból készült, 35 kilós ruha története is nagyon érdekes. “Huszonöt évig volt az élettársam dr. Nagy Richárd, a Magyar Televízió egykori elnöke, aki egészen Jablonecig utazott, és onnan hozott kétezer méter gurtniba tekert kristályt. A saját terveim alapján a televízió varrodájában készítették ezt a különleges ruhát. (…) Nekem egy valódi ereklye volt, Nagy Richárd extra ajándéka, és nem mellesleg felbecsülhetetlen az értéke.”

Az ominózus estén a gálára két kísérővel érkezett, és hazafelé a szálloda parkolójában átöltözött. “Levettem a ruhát, és beraktam egy barna műbőr táskába, amit a kísérőim autójának csomagtartójába helyeztem. Akkor láttam utoljára” – mesélte a Storynak Medveczky Ilona, aki amikor hazaért a gála után, azonnal besietett a kapun. 

Úgy vélte, a ruha ráér később is, az azonban eltűnt. Kísérői sem tudnak a további sorsáról. „Annyira egyedi, hogy eladni szerintem csak darabokban lehetne” – vélekedik a művésznő, aki jutalmat ajánlott fel annak, aki segít a ruha nyomára bukkanni.

Testileg és lelkileg is fittnek érzi magát

Medveczky Ilona lelki és testi frissességének titka – elmondása szerint – a lelki békéje, illetve, hogy igyekszik minden negativitást kizárni. Sokat olvas, a jó genetikájának köszönhetően pedig évek óta tartja a súlyát, ráadásul a háza körüli munkák is folyamatos edzésben tartják, hiszen maga csinál mindent.

A 82 éves revükirálynő egyszer már elkészítette a végrendeletét, ám később azt megsemmisítette, mivel csalódást okozott neki a személy, akire rábízta volna annak a teljesítését.

Volt hivatalos végrendeletem, de nemrég összetéptem! Akire eredetileg rábíztam volna a teljesítését, akkora csalódást okozott, hogy parkolópályára tettem. Most egy új emberre hárítom át a feladatot, aki maximálisan végrehajtja majd a végakaratomat, ha eljön az ideje.

Főszerepet játszik az állatmenhelyek, az állatgyógyászat támogatása havi fix összeggel. Korábban a táncművészetet is támogatni akartam, ám meggondoltam magam, mert ráeszméltem: sem a balettművészi, sem a revütáncosi múltammal együtt sem terjesztett fel a kollégák közül senki Kossuth-díjra se régen, se most. Érdemes művész vagyok és tagja a Halhatatlanok Társulatának; utóbbira különösen büszke vagyok, mert azt a szeretett közönségem szavazta meg nekem" – fogalmazott korábban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről