A világsiker után csalódott, nevet és munkát váltott Hollywood legszegényebb sztárja

Ideglelés (The Blair Witch Project)
Vágólapra másolva!
Heather Donahue színésznő, aki ma Rei Hance néven él, nyíltan beszélt arról, hogy az Ideglelés, a The Blair Witch Project milyen hatással volt az életére.
Vágólapra másolva!

Az Ideglelés (The Blair Witch Project) egy 1999-es amerikai horrorfilm, amelyet Daniel Myrick és Eduardo Sánchez rendezett. Hamar kultfilm lett belőle: a történet három diák felvételei alapján körvonalazódik, akik elvesztek a burkittsville-i erdőben, mert le akarták filmezni a blairi boszorkányt vagy annak nyomait. A film szerény 200 ezer dollárból készült, 250 milliót termelt a mozikban, ilyen történet nincs sok Hollywoodban.

Drámai jelenet az Ideglelés (The Blair Witch Project) c. filből IMDb

A Blair Witch sikere csúcsán Heather Donahue színésznő, aki ma Rei Hance, úgy emlegette magát, mint "Hollywood legszegényebb új híressége". Mivel a születési nevét használta, édesanyja részvétüket kifejező ismeretlenektől kapott levelet, táviratot, mert azt hitték, hogy valójában meghalt vagy eltűnt. A GQ-nak 2016-ban azt nyilatkozta, hogy a valódi nevének használata az 1999-es filmben "a mai napig a legnagyobb hiba volt az életében".

Heather Donahue nyíltan beszélt arról is, hogy a film szerinte határozottan akadályozta a karrierjét, hiszen csak erről a szerepéről emlékeznek rá. "Semmi, amit csinálok, nem fogja felülmúlni azt, amit 24 évesen csináltam. A nevem és az arcom örökre valaki más szellemi tulajdona lesz... Mindenki csak erről akart velem beszélni" - mesélte a Guardiannek.

Így néz ki 25 évvel a sikerfilm után Twitter

Az Ideglelésben való szereplése után szerepet kapott pár sorozatban és filmben, de a 2008-as The Morgue című horrorfilm után azonban visszavonult a színészkedéstől: váratlan karrierváltást hajtott végre, és marihuánatermesztő lett. Rei 2012-ben megjelent Growgirl című memoárjában írt a szakmájáról és új életéről.

A közelmúltban az ezoterikus tanok felé fordult, önmagát pedig "íróként, kertészként, idegenvezetőként és podcast-hostessként" definiálja. Most azon dolgozik, hogy segítsen másoknak, akik spirituális útmutatást keresnek. A weboldalán található egyik hozzászóló "bölcs és ragyogó boszorkánynak" nevezte.