Rangos díjakat adott át a közmédia

Altorjai Anita, Papp Dániel, Év vágója Veréb Csaba,Nagy Evelin kiemelt gyártásvezető Év gyártási szakembere,Év felfedezettje ifj. Bazsinka József, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője,Év vágója Veréb Csaba,Év operatőre Halász Gábor, Év műsorvezetője Rá
Altorjai Anita, Papp Dániel, Év vágója Veréb Csaba,Nagy Evelin kiemelt gyártásvezető Év gyártási szakembere,Év felfedezettje ifj. Bazsinka József, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője,Év vágója Veréb Csaba,Év operatőre Halász Gábor, Év műsorvezetője Rátonyi Krisztina, a Duna szerkesztő-műsorvezetője, Év riportere Martí Zoltán, az M4 Sport kiemelt szerkesztője, Év szerkesztője Medvegy Anikó program főtanácsadó, kreatív producer
Vágólapra másolva!
Átadták a közszolgálati tartalomgyártás területén kiemelkedő szakmai tevékenységet végzők elismerésére alapított Közmédia díjakat.
Vágólapra másolva!

A közszolgálati média magas színvonalú munkát végző munkatársait, az ő példaértékű szakmai tevékenységüket ismerték el ünnepélyes keretek között. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. munkatársai elismerésére tavaly alapított díjakat idén is nyolc kategóriában adta át Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója - áll az MTVA közleményében.

MTVA

Altorjai Anita köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy hihetetlenül gyorsan és radikálisan változott meg a médiapiac, az azt kiszolgáló technika, az innovációk megállíthatatlanul épülnek be nemcsak a munkánkba, hanem a mindennapi életünkbe. Az azonban – mint mondta – nem változott, hogy a média úgy omlik össze, mint egy kártyavár, ha nem működtetik elkötelezett, professzionális, magasan képzett szakemberek: szerkesztők, műsorvezetők, riporterek, operatőrök, rendezők, vágók, gyártási szakemberek. A közmédia díja elismerés, de felelősség is egyben, mert a díjazott példa, igazodási pont a kollégák es a jövő újságírói előtt. Hitelességükben, szakértelmükben a kollégák mellett megbíznak a nézők, hallgatók, olvasók is – tette hozzá a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A Petőfi-bicentenárium évében Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója emlékeztetett, hogy a történelmünket formáló nagyjainkról való megemlékezés mellett fontos elismerni azokat, akik maradandót alkotva tesznek nap mint nap a közszolgálatért. Magyarország legnagyobb médiavállalataként elengedhetetlen a legmagasabb színvonalú tartalmak előállítása, és közvetítése. Az MTVA vezérigazgatója úgy fogalmazott: „A közmédiának nemcsak feladata, hanem küldetése élen járni a pontos, sokrétű tájékoztatásban, a minőségi szórakoztatásban, a hazai kultúra gazdagításában, valamint a generációkat összekötő, a világ magyarságát egyesítő televíziós és rádiós tartalmak előállításában, amit csak a legkiválóbb szakmai erőforrással lehet megvalósítani."

A díjazottak:

Az Év Műsorvezetője díjat Rátonyi Krisztina, a Duna szerkesztő-műsorvezetője kapta.

Az Év Riportere elismerést Martí Zoltán, az M4 Sport munkatársa vehette át.

Az Év Szerkesztője Medvegy Anikó, a Duna showműsorainak kreatív producere lett.

Az Év Operatőre elismerést Halász Gábor érdemelte ki.

Az Év Vágója Veréb Csaba lett.

Az Év Rendezője díjat Magyar Balázsnak ítélték oda.

Az Év Gyártási Szakemberének Nagy Evelin gyártásvezetőt választották.

Az Év Felfedezettje díjat ifj. Bazsinka József, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője, a Muzsikáló reggel című műsor új házigazdája vehette át.