Búcsúzik az ősi számítógépektől az Edge böngésző

microsoft edge windows 11 tablet táblagép internetezés böngészés
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
Újabb processzort kezd követelni, el sem indul majd a régieken.
Vágólapra másolva!

Nekiállt ténylegesen rendszerigényeket emelni a termékeikben a Microsoft, nemrég hivatalossá vált, hogy a Windows 11 várhatóan idén ősszel érkező 24H2 főverziója nem fog többé elindulni az SSE 4.2 utasításkészletet nélkülöző processzorokon. Emiatt nem kell magyarázkodnia a cégnek, a Windows 11 hivatalosan soha nem is támogatott olyan processzorokat, amelyek nem felelnek meg ennek a feltételnek, plusz a kérdéses termékek egyébként is borzasztóan gyengék bármilyen modern operációs rendszer futtatásához.

Most hasonló dolog történik majd a Windows 10 és Windows 11 rendszereken egyaránt elérhető Microsoft Edge böngészővel is, a várhatóan a június közepe táján érkező 126-os főverziója már el sem indul majd az SSE 3.0 utasításkészlet nélküli központi egységeken.

Gyakorlati problémát valószínűleg a mostani lépés sem okoz majd, az SSE 3.0 utasításkészletet elsőként az Intel kezdte bevezetni a 2004-es évjáratú processzoraitól kezdve, a Prescott magos Pentium 4 / Pentium D / Celeron D termékekre kell gondolni. Az AMD röviddel később kezdte meg a technológia támogatását az Opteron, a Sempron, továbbá az Athlon64 családokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!