Érdemes újból esélyt adni az androidos Firefoxnak

mobilozás okostelefon mobilnet smartphone
Fotó: Tamara Bellis / Unsplash
Vágólapra másolva!
Hangzatos mérföldkőhöz ért az új kiegészítőrendszere.
Vágólapra másolva!

A számítógépekhez hasonlóan az androidos eszközökön is a Google Chrome vált a többség megszokott böngészőjévé, részben mivel a Firefox hosszú időn keresztül teljesítménybeli gondokkal küszködött. Szerencsére a Mozilla elmúlt években végzett munkája mára meghozta a gyümölcsét, számítógépen és mobilon is versenyképessé vált a Firefox, azonban nagyon nehéz rábírni az internetezőket, hogy adjanak neki egy esélyt.

Most az androidos Firefox esetében jött egy kipróbálásra apropót adó fejlemény, átlépte az ezret a hozzá telepíthető kiegészítők száma. A böngésző eredetileg támogatta a számítógépes változatához készült bővítmények használatát, ám azok gyakran sebességbeli és kompatibilitási gondokat okoztak, így a teljesen újraírt verziójába hosszú ideig csak néhány kiegészítőt tudtak telepíteni a mobilozók.

A helyzet tavaly december közepén változott meg, az androidos Firefox megint széles körben támogatni kezdte a beépülőket. Az új kiegészítőboltja közel ötszáz bővítménnyel indult el, mostanra pedig a fejlesztők jóvoltából megduplázódott az elérhető beépülők száma, elképesztő mennyiségű és változatos internetezés közbeni gond és nyűg orvosolható velük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!