Ez a szolgáltatás veheti át a Twitter helyét

A Z generáció önkifejező, információéhes és kielégíthetetlen
tinédzser mobil okostelefon kütyü
Vágólapra másolva!
A hétvégére világszerte elérhetővé válhat az Instagram nevével fémjelzett Threads.
Vágólapra másolva!

Nagy jelentőségűnek bizonyulhat a jelenlegi hét a közösségi média számára, időzónától függően csütörtökön vagy pénteken globálisan elérhetővé válhat a Meta által készített Twitter-klón. Az App Store és a Play Áruház kínálatában „Threads, an Instagram app" néven lesz elérhető a mobilappja, a számítógépes használatára szánt böngészős felülete pedig a threads.net webcímen talált otthonra.

Instagram-fiókkal lehet majd bejelentkezni a Threads közösségi szolgáltatásba Forrás: Meta

A decentralizált háttértechnológiát használó Threads közösségi szolgáltatás várhatóan fapados lesz az indulásakor, azonban valódi esélye van a sikerre, miután most már tényleg széthullani látszik a Twitter.

Csak az elmúlt napok fejleményei, hogy terheléscsökkentési célból muszáj volt letiltani a Twitter nyilvános tartalmainak belépés nélküli böngészését, emiatt a keresőmotorok sem képesek beindexelni a nyilvános tweeteket. Röviddel később a belépett felhasználóknál is korlátozni kellett a megtekinthető bejegyzések számát, a normál fiókkal rendelkezőknél napi ezer, az ellenőrzötteknél napi tízezer a megtekintési limit. A legújabb fejlemény, hogy Musk cége a havidíjas Blue-előfizetése mögé rejti a Tweetdeck alkalmazást.

A Twitter törzsközönségének és hirdetőinek ezen a ponton látszólag már nagyon elegük van Elon Musk ámokfutásból, ami jelentősen növeli annak az esélyét, hogy az elindulásakor a Threads-nek sikerülhet elérnie a sikerhez szükséges, kritikus felhasználói tömeget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!