Biztonsági és kényelmi funkciókat kap a Chrome

laptop notebook számítógép internet böngészés számítógépezés internetezés chrome chromebook
A kép csak illusztráció
Fotó: Andrew Neel / Unsplash
Vágólapra másolva!
Riasztani fog a biztonsági eseményekről, hordozhatóvá válnak a lapcsoportok.
Vágólapra másolva!

Három új funkció bejelentésével zárta az idei évet a Google Chrome fejlesztői csapata, amelyek a remények szerint biztonságosabbá és hasznosabbá teszik majd a böngésző számítógépes változatát.

Akkor is szólhat a belépési adatok kiszivárgásáról a Chrome, ha nincs aktív használatban Forrás: Andrew Neel / Unsplash

A legfontosabb újdonság, hogy a böngésző biztonsági ellenőrzés funkciója immáron proaktívan fut majd a háttérben, így a felhasználók gyorsabban értesítéseket kaphatnak arról, ha kiszivárogtak a Chrome-ba mentett jelszavaik, vagy frissíteni kell az alkalmazást. Ezen túlmenően a biztonsági eszköz automatikusan vissza fogja vonni az olyan webhelyek engedélyeit, amelyeket már jó ideje nem látogattak meg a felhasználók.

A másik nagy funkcionális fejlesztés, hogy a böngészőbe mentett lapcsoportok hamarosan szinkronizálódni fognak a felhasználók Google-fiókjával, így ugyanúgy automatikusan hordozódnak majd az eltérő eszközökön használt Chrome-ok között, mint a jelszavak vagy a könyvjelzők. Végül aki bekapcsolta a memóriakímélő funkciót, az a böngészőfülekre mutatva megjelenő felületen látja majd az adott lap konkrét RAM-használatát, ez egyeseknél máris elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!