Nagy bajban van a Microsoft

Microsoft To Layoff 18,000 GettyImageRank3 Built Structure HORIZONTAL USA CAMPUS Washington State Redmond - Washington State Headquarters ECONOMY Microsoft Redmond Campus
REDMOND, WASHINGTON - JULY 17: A building on the Microsoft Headquarters campus is pictured July 17, 2014 in Redmond, Washington. Microsoft CEO Satya Nadella announced, July 17, that Microsoft will cut 18,000 jobs, the largest layoff in the company's history. (Stephen Brashear/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Gyorsan fogy a Microsoft dolgozóinak türelme. A nagy részük kész otthagyni a vállalatot egy jó ajánlatért.
Vágólapra másolva!

Egy kiszivárgott belsős felmérés szerint rég nem látott mélységbe került a Microsoft dolgozóinak morálja, az idei harmadik negyedév végéig tízezer főt leépítő vállalatnál túlsúlyba kerültek a helyzetükkel elégedetlen munkavállalók. A megkérdezettek elsősorban a bérek befagyasztása miatt dühösek, Satya Nadella vezérigazgató a globális gazdasági helyzetre hivatkozva megtiltotta idén a béremelést, miközben a dolgozóknak a magas infláció miatt az a szokásosnál fontosabb volna.

Óriásit esett az elmúlt két évben a munkavállalók morálja Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Brashear

A megkérdezettek 69 százaléka szerint jelenleg nem jó ötlet a Microsoftnak dolgozni, ami a tavalyi évhez képest 3% növekedést jelent az elégedetlenek javára. Kontextusként 2021-ben még 73 százalék vélte remek lehetőségnek a vállalatnál való munkavégzést, rövid idő alatt óriásit billent a mérleg nyelve.

Ennek megfelelően a Microsoft jelenleg nem remekel a dolgozók megtartási képessége terén sem, a válaszadók több mint fele vallotta, hogy egy jobb munkalehetőség felbukkanása esetén elbúcsúzna a jelenlegi munkáltatójától.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!