Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Extrém telefonhűtést készített a Xiaomi

xiaomi loop liquidcool technology hűtés
Tesla-szelepet használ a visszaáramlás akadályozására a Xiaomi Loop LiquidCool Technology hűtés
Vágólapra másolva!
Nagy előrelépés az eddigi gőzkamrás megoldásához képest.
Vágólapra másolva!

Elképesztő csúcsteljesítményre képesek a modern csúcsmobilok rendszerlapkái, azonban a nótájuk folyamatos elhúzása esetén csak limitált időn keresztül képesek fenntartani azt, utána elkezd visszaesni a processzoruk és a videóvezérlőjük üzemi frekvenciája. Ennek okát az óriási hőtermelés miatt beinduló hőfelhalmozódás jelenti, a rendszerlapkák a teljesítményük visszafogásával próbálják elkerülni a túlmelegedést. A mérnökök pedig egyre gyakrabban vakarhatják a fejüket, hogy miféle hűtéssel lehetne minél hosszabb időn keresztül lehetővé tenni a csúcsteljesítményen való működést.

Tesla-szelepet használ a visszaáramlás akadályozására a Xiaomi Loop LiquidCool Technology hűtés Forrás: Xiaomi

A Xiaomi most előállt egy új dizájnnal, a Loop LiquidCool Technology egy zárt típusú, folyadékhűtéses és gőzkamrás megoldás. A hűteni kívánt területen elhelyezett kamrában a hűtőfolyadék gőzzé változik, majd egy másik kamrában lecsapódás útján újból folyadék halmazállapotot vesz fel. A dizájn érdekessége, hogy a hőcserélés hatékonyságának növelése érdekében a mérnökök Tesla-szeleppel akadályozták meg a gőz nem megfelelő irányú áramlását a rendszeren belül.

Xiaomi Loop LiquidCool Technology Forrás: Xiaomi

A tájékoztatás alapján a hűtés teszteléséhez használt mobilon 30 percig futtatták 60 képkockás sebességgel a Genshin Impact játékot, a készülék maximum hőmérséklete 47,7°C lett, ami 8,6 Celsius-fokkal alacsonyabb a Xiaomi előző generációs hőkamrás hűtéséhez képest.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről