Mi 10 Ultrát követelnek a Xiaomitól a rajongók

Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a Xiaomira, hogy globálisan is dobja piacra a Mi 10 Ultrát.
Vágólapra másolva!

Nehéz helyzetbe hozta magát a Xiaomi, a Mi 10 Ultra csúcsmobilja ugyanis igazából mindent tud, amit egy prémium mobiltól el lehet várni, ezzel egyszerre hajmeresztő számokat is kínál, mint 120 wattos gyorstöltés, 120 Hz-es kijelző és 120x-os zoomkamera. Azóta sok helyen publikáltak tesztet a készülékről, amely bár messze nem hibátlan, igen jól sikerült, Kínában pedig a vételára nagyságrendekkel alacsonyabb, mint egy átlag csúcsmobilé Európában.

Forrás: inkl

Mindezek miatt érthető, hogy a rajongók egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a Xiaomira, hogy az eddigi terveivel szemben ne csak Kínában árulja a Mi 10 Ultrát, hanem mihamarabb dobja piacra Európában és globálisan is. Erről már petíciót is indítottak.

A rajongók azért is akarnak nagyon egy újabb választást, mert elégedetlenek a Samsung csúcsmobilok Exynos 990 chipjével és a Huawei készülékek Google-mentességével, így azonban már eléggé leszűkül a piac, a OnePlus 8 Pro mellett a sok helyen elérhetetlen Oppo Find X2 Pro és az aránytalanul drága Sony Xperia 1 II marad leginkább (és talán az LG V60 ThinQ, ami a legtöbb helyen szintén elérhetetlen).

A gond persze az, hogy ha a Mi 10 Prót azért nem veszik a rajongók, mert túlárazottnak tartják, akkor a Mi 10 Ultrával sem lesz szerencséjük: elvégre nem valószínű, hogy az újabb és jobb csúcsmobilt olcsóbban adná a Xiaomi, ha jön is a Mi 10 Ultra, az ára a tippek szerint 1200/1400 euró lenne.