Jó áron adhat terabájtos SSD-ket a Samsung

samsung 870 qvo ssd
Samsung 870 QVO
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a legújabb ár-érték bajnok termékcsaládja.
Vágólapra másolva!

A fogyasztói piacon a lehető legkedvezőbb áron nagy kapacitású SSD-t vásárolni kívánók számára az egyik legjobb választást a Samsung 860 QVO termékcsalád jelenti, a tagjaiban nem túl gyors, ám cserébe kedvező áron nagy kapacitást kínáló QLC chipek dolgoznak. Az Amazon jóvoltából most kiszivárgott a széria utódja, a Samsung 870 QVO modellek várhatóan augusztus végén válnak majd elérhetővé.

Samsung 870 QVO Forrás: Samsung

Hírünk írásakor két modell termékoldala vált aktívvá, az 1 TB kapacitásút 130 dollárért, míg a 8 TB-os változatot 900 dollárért lehetett előrendelni, ilyen sorrendben nettó 40 és 274 ezer forintokról van szó. A minden bizonnyal 2 és 4 terabájtos változatokban is elérhetővé váló termék írási és olvasási sebességei egyelőre nem derültek ki.

Samsung 870 QVO Forrás: Samsung

Persze a sebességek jelen esetben másodlagos fontosságú paraméterek, hiszen nem villámgyors rendszermeghajtóknak, hanem nagy mennyiségű adat aránylag költséghatékony tárolására szánja a termékeket a Samsung.

Ettől függetlenül a szekvenciális és véletlenszerű sebességekben is garantáltan ég és föld szintű előrelépést jelentenek a merevlemezekhez képest.

Persze aki tényleg olcsón kíván rengeteg adatot tárolni, annak továbbra is a merevlemez a legjobb barátja: az 1 TB-os modellek olyan 13 ezer, míg a 8 TB-osak körülbelül 62 ezer forintnál kezdődnek, ráadásul bruttó árakról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!