Gépi tanulással növelné Japán a születésszámot

asian teen smartphone clothes clothing shopping
Vágólapra másolva!
Komoly fejlesztést kaphatnak a prefektúrák saját társkereső szolgáltatásai.
Vágólapra másolva!

Súlyos demográfiai válságba sodródott Japán, az esetében a világ egyik leghosszabb várható élettartamához a világ egyik legkisebb születési aránya párosult. Emiatt a helyi prefektúrák fele már saját társkeresőt is üzemeltet, amelyekben az érdeklődők a nevükhöz, korukhoz, végzettségükhöz és bevételükhöz hasonló információk megadása után válogathatnak az esetleges jelöltek között.

A kép csak illusztráció Forrás: mentatdgt / Pexels

A közeljövőben jelentős fejlesztést kapnak ezek a társkeresők, az állam kétmilliárd jen (körülbelül 5,66 milliárd forint) támogatást biztosít a gépi tanulásos algoritmusokkal való felturbózásukra. Ennek köszönhetően a jelenleginél több faktort, például érdeklődési területeket, hobbikat, alapértékeket figyelembe véve lesznek képesek egymásnak személyeket ajánlgatni.

Gyakorlatilag olyan fejlesztésekre biztosít forrást az állam, amelyeket az üzleti alapon működő társkeresők is használnak.

Szuga Josihide miniszterelnök reményei szerint a befektetés busásan megtérül majd, a több társkereső személy egymáshoz irányításának köszönhetően emelkedni kezdhet majd a születésszám.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!