Lélegeztetőgépre kerül az androidos Firefox

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
A tervek szerint már csak két főverzió jelenik meg belőle.
Vágólapra másolva!

Már hónapokkal ezelőtt beszámoltunk a hírről, hogy a Mozilla nagyban dolgozik az androidos Firefox teljes újraírásán, hiszen a jelenlegi alkalmazással nem igazán tud mit kezdeni, hogy jobb teljesítménnyel működjön. Ugyan a böngésző általánosságban véve használható, de masszívan visszafogja az elavult motorja.

Forrás: Julia Buchner / Flickr

A Ghacks írója kiszúrta, hogy a Fenix kódnevű új böngésző fejlesztése hamarosan teljes gőzre kapcsol majd, ennek keretében pedig a Mozilla lélegeztetőgépre fogja tenni a jelenleg elérhető Firefoxot,

ezzel minimalizálva a ráfordított erőforrások mennyiségét.

A tervek szerint az fog történni, hogy májusban és júliusban a korábbi ütemtervnek megfelelően megérkezik majd az androidos Firefox 67 és Firefox 68. Viszont ezután már csak biztonsági javításokat kap az androidos böngésző, azaz szeptember elején Firefox 69 helyett Firefox 68.1-et, október végén pedig Firefox 68.2-t kapnak majd a felhasználók, és így tovább.

Egyelőre nem világos, hogy a Fenix mikor válhat általánosan elérhetővé, de a jelek szerint a Mozilla szeretné, ha jövőre elkészülne az első stabil kiadása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!