Elveszhetnek a céges laptopon tárolt adataink

Inter Nyet, internetadó
Vágólapra másolva!
A modern háttértáraknak árthat a magas hőmérséklet és a több napos használati szünet is.
Vágólapra másolva!

Egy új szakmai vizsgálat kimutatta, hogy a modern SSD-k egyáltalán nem olyan stabilak és megbízhatók, mint sok vásárló gondolja, sőt, számtalan veszély leselkedik a rajtuk tárolt információkra.

Fontos a megfelelő hűtés

A Seagate-s Alvin Cox tapasztalatai szerint az SSD-kről általában elmondható, hogy érzékenyek a hőre, és ha akár csak 5 Celsius-fokkal magasabb hőmérsékleten használjuk őket, mint amilyet a gyártó ajánl, élettartamuk máris a felére csökken.

Ha egy hétig nem kapnak áramot, adatok veszhetnek el.

Ezen felül az SSD-knek hosszútávon stabil, folyamatos áramellátásra van szükségük ahhoz, hogy ne veszítsék el a rajtuk tárolt adatokat: amennyiben egy hétnél tovább nem kapnak feszültséget, elképzelhető, hogy a rajtuk tárolt információk megsérülnek vagy elvesznek.

Így az a gyakorlat, miszerint az SSD-ket sokan hordozható külső egységként használják, sokkal veszélyesebb, mint az átlagfelhasználó gondolná.

Minket talán nem érint

Persze Cox is rámutat, hogy a legtöbb SSD-t vásárló amgánszemély ezen problémákkal nem találkozik, mert a számukra tervezett modellek jóval strapabíróbbak a vállalati notebookokba szerelt változatoknál (ezt egy tavalyi független teszt is megerősítette).

Utóbbiakról azt hihetnénk, hogy erősek, ez azonban nem így van: a gyártók azt figyelembe véve szerelik össze őket, hogy a nagyobb cégek nem tárolnak fontos adatokat 3 hónapnál tovább.