Ezek a borok képviselik Magyarország kapuját egy éven át

Vágólapra másolva!
Május 9-én tartották a Budapest Airport második borversenyét, ahol a vállalat legfontosabb partnereinek részvételével egy exkluzív, közel 300 magyar bor felvonultatásával megrendezett kóstolón, elismert borszakértők segítségével választották ki azokat a minőségi italokat, amelyek egy éven át képviselik Magyarország kapuját, derül ki a vállalat sajtóközleményéből.
Vágólapra másolva!

A repülőtér-üzemeltető tavaly tavasszal, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg első borversenyét, amelynek keretében több mint háromszáz induló közül választották ki a Budapest Airport borait. Az akkor nyertes italok egy éven át képviselték a repülőteret, különböző rangos eseményeken és üzleti ajándék formájában. A vállalat idén ismét lehetőséget biztosított a magyar pincészeteknek, hogy legkiválóbb boraikkal versenybe szálljanak a címért. 

Az 1. Terminálon megrendezett exkluzív eseményen a Budapest Airport vezetősége, munkatársai és partnerei vakkóstolással, meghatározott szempontok szerint, borszakértői iránymutatás mellett választották ki a BUD Wine címet viselő prémium, gasztro, valamint - új kategóriaként - természethű borokat, amelyek a következő egy évben képviselik a régió legjobb repülőteréhez illő magas minőséget. 

A Budapest Airport célja a programmal, hogy megtalálja a Magyarország kapuját méltó módon képviselő italokat, és ezzel is támogassa a híres magyar borkultúrát, illetve a hazai kulturális értékeket képviselő pincészeteket. 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok: prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor, gasztro fehérbor és természethű bor. A jelentkezők száma még a tavalyit is túlszárnyalta, összesen 87 pincészet 288 bora indult a versenyen, ezzel 19 borvidék képviseltette magát az este folyamán. Az est fővédnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Magyarország egyik legismertebb borszakértője volt.

A vezetőség és a partnerek döntése alapján a BUD Wine cím győztesei:
Prémium fehérbor: Veszprémi Érseki Pincészet - Mandorla Rajnai rizling 2022
Prémium vörösbor: Sauska - Cuvée 7
Gasztro fehérbor: Tűzkő Birtok - Gewürztraminer 2023
Gasztro vörösbor: Koch Borászat - Kadarka 2022
Természethű bor, azaz organikus módon, biológiai beavatkozás nélkül készített bor: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok- Hárslevelű 2023

A Budapest Airport első, tavaly megrendezett borversenyén a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a Szekretár Borbirtok, az Angyal Borászat és a Bolyki Pincészet italai kerültek ki győztesként. A kiválasztott italokból az elmúlt egy évben több száz palack képviselte a Budapest Airportot üzleti ajándékként, rangos partneri rendezvényeken és munkavállalói eseményeken - zárul a Budapest Airport tájékoztatása.