Sose gondolta volna, hogy ezen a gyönyörű helyen turisták nélkül nyaralhat

Vágólapra másolva!
Grenada az egyik legkevésbé ismert karibi ország, ez azonban leginkább előnyére válhat, ugyanis az ide utazóknak nem kell megküzdeniük a turisták hatalmas tömegével. Ha a Karib-tengeren található országba tervezzük a nyaralást, több kisebb sziget közül is választhatunk.
Vágólapra másolva!

A kevésbé ismert sziget Grenada - a Karib-tenger ékköve - érintetlen fehér homokos strandokat, zöldellő erdőket és szinte érintetlen természeti csodákat kínál az ide utazóknak. Trinidad és Tobagotól északnyugatra, Venezuelától északkeletre és Saint Vincenttől és a Grenadine-szigetektől pedig délnyugatra található az idilli sziget, amely tökéletes karibi hangulatot áraszt. Grenadában a május kifejezetten csalogató időjárási körülményeket kínál, ugyanis a hőmérséklet jellemzően 29 és 31 fok között mozog napközben, esténként pedig 23 és 25 fok között alakul. A kellemesen meleg nappalok és az enyhén hűvös éjszakák ugyanis igazi ritkaságok, legalábbis akkor, ha hasonló tengerparti helyekre vágyunk.

grenada
Grenada. Fotó: Unplash

A vonzó klímája ellenére Grenada mégis némileg eltér a környező szigetektől, ugyanis évente csak körülbelül 366 000 turistát fogad.

Ez a szám elenyésző a közeli Antiguával (680 000) és St Luciával (783 000) szemben. Az illatos szerecsendió- és buzogánynövényeiről ismert Grenada nem véletlenül kapta „Fűszersziget” becenevet. Gazdag történelme során ravakok és karibok telepesei éltek itt, a 17. századi francia uralom alatt, majd a sziget később brit gyarmattá vált – írja az Express.

Az ország 1974-ben nyerte el függetlenségét Nagy-Britanniától, amely jelenleg a Nemzetközösség tagja. A nemzet élénk kulturális örökséggel büszkélkedhet, amelyre főképp az afrikai, európai és natív karibi hagyományok voltak hatással. Mindez leginkább az ország zenéjében, tánc kultúrájában, gasztronómiájában és a helyi karneválokban mutatkozik meg a Mirror szerint.

grenada
Grenada. Fotó: Unplash

 

Az ország nemcsak történelmi gazdagságáról ismert, hanem egyben az izgalmakat keresők paradicsoma is. 

A látogatók különféle vízi sportokat űzhetnek, beleértve a vitorlázást, szörfözést, evezést és kiteboardozást – Grenada fantasztikus adottságainak köszönhetően. Számos üdülőhely és vízi sportközpont kínál oktatást, vagy ezekhez tartozó tartozó felszerelést is.

Egy ide utazó így fogalmazott a Tripadvisoron: 

Az emberek rendkívül udvariasak és barátságosak. Körbevezettek a szigeten egy taxival, amely sokkal tovább tartott mint gondoltuk, és ahol megmutatták Granada igazi szépségeit.

Bármelyik egyetemnek, amelynek strandja van, győztesnek kell lennie! Gyönyörű, nyugodt hely a tanuláshoz, sok boldog kisugárzású diákkal. A virágok és a fák virágoznak, Ronald taxis pedig hihetetlenül jól ismeri a sziget politikai történelmét. A vízpart gyönyörű, és rengeteg halat és  néhány nagyobb hegyet, mindenképpen látni kell, ezért érdemes kényelmes cipőt viselni – fogalmazott.