Vágólapra másolva!
Diego Costa éppen a Grémio focicsapatának edzéséről tartott hazafelé, amikor 100 ember életét mentette meg a pusztító brazíliai árvíztől.

A brazil Rio Grande do Sul déli államban lezúduló heves esőzések miatt már legalább 83 ember meghalt és több száz ember eltűnt, legalább 120 ezer ember pedig elhagyni kényszerült az otthonát. A viharok az utóbbi évek legnagyobb pusztítását okozták, több város teljesen elszigetelődött, miután hidak omlottak össze és utak semmisültek meg az áradások és földcsuszamlások közepette. Hasonló történt Eldorado do Sulban is, ahol sürgős mentőakciókra volt szükség, a közelben autózó Diego Costa pedig nem vesztegette az időt, és segített megmenteni mintegy 100 ember életét.

Diego Costa
Diego Costa mintegy 100 ember életét segített megmenteni
Fotó: Vitor Rezende Borba / AGIF / AGIF via AFP

Diego Costa segített megmenteni 100 ember életét

A spanyol Atlético Madrid és az angol Chelsea csapatában ismertté vált focista augusztusban tért vissza szülőhazájába, február óta pedig már a Grémio játékosa. A 35 éves Diego Costa a temperamentumos tulajdonságáról és a balhéiról vált ismertté, most azonban megmutatta egy másik emberi oldalát is. A segélykérést meghallva ugyanis 

a terepjáróval közlekedő Costa négy barátját is összegyűjtötte, akik további járművekkel, elsősorban jetskikkel járultak hozzá a mentéshez. 

A közösségi médiában megjelent videók megörökítették a labdarúgót, aki az elárasztott utakon navigált, és a jelentések szerint a közös erőfeszítések eredményeként megközelítőleg 100 embert sikerült biztonságosan evakuálnia a társaságnak.

Amit Diego ma csinált, olyat még soha nem láttam. 

Csak néhány hónapja érkezett [Grémióhoz], de a teherautóját a vízben hagyva magával vitte a jetskijét, és a barátai is csatlakoztak hozzá" – nyilatkozta egy szemtanú.

Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök is ellátogatott el a régióba José Múcio védelmi miniszterrel és Fernando Haddad pénzügyminiszterrel együtt. Rio Grande do Sul kormányzója, Eduardo Leite pedig tiszteletét fejezte ki azok előtt, akik segítettek az áldozatokon.
„Az emberek ereje reményt ad nekünk, mára több mint 350 ezer emberéletet mentettek meg. Szeretnék köszönetet mondani minden brazilnak a nagylelkűségéért” – áll a közleményében.

Diego Costa eddig 10 meccsen 6 gólt szerzett a Grémio csapatában, amely szombaton az Atlético Mineiro ellen lép pályára a brazil bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek