Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Rangers FC esetében aligha merülhet fel olyan vád, hogy nem elég hűséges és kitartó a csapat mögött álló szurkolótábor. De mindent azért velük sem lehet megcsinálni, és a bajnokság utolsó hazai meccsén ezt kőkeményen meg is mutatták.

A skót Rangers FC az utóbbi egy-másfél évtizedben számtalan nehézségen kellett, hogy keresztülmenjen, a kizárástól, a skót negyedosztályig és a nevük elvesztéséig bezárólag. De a szurkolók soha nem hagyták cserben a csapatot, a negyedosztály szó szerint falusi kiscsapatai ellen is közel 50 ezres átlagnézőszám volt az Ibrox Parkban. A 152 éves klub 2021-ben az 55. bajnoki címe megszerzésével tért vissza végleg az őt megillető helyre.

A szurkolók pedig elhitték, hogy most már minden rendben lesz, és a kék-fehérek képesek lesznek tartósan megtörni a Celtic uralmát. És valóban idén a Rangers kezében volt az újabb esély, hogy bajnokságot nyerjen, csakhogy a a hajrában jött három egymást követő forduló, amikor győzelem nélkül maradtak. Az Old Firmön a Celtic elleni 3-3 még belefért volna, a majdnem kieső Ross County ellen 2-3, majd a Dundee FC elleni 0-0 azonban már nem. Az újabb glasgow-i rangadón elszenvedett 2-1-es vereséggel pedig el is szálltak a remények, a Celtic megszerzi 13 éven belül a 12. bajnoki címét, ehhez egy pont is elég lesz szerdán a Kilmarnock elleni meccsen.

A Rangers a bajnokság utolsó hazai meccsét a Dundee FC ellen játszotta, és az első félidő hajrájában két percen belül kapott két gólt, amivel végképp maga ellen fordította saját táborát. Hiába szépítettek még a szünet előtt, az Ibrox közönsége kifütyülte az öltözőbe vonuló kedvenceket (akik ekkor éppen nem voltak azok...).

A második 45 percre összeszedték magukat a fiúk, és végül 5-2-re nyertek, de ez sem mentette meg őket a szégyentől: a legnagyobb szervezett szurkolói csoport, az Union Bears ugyanis köszönte szépen, de nem várta meg a meccs utáni tiszteletkört, elégedetlensége jeléül inkább kivonult a lelátóról, a játékosok pedig tapsolhattak az üres széksoroknak.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez