Vágólapra másolva!
Az NB I 31. fordulójának péntek esti meccsén a harmadik Fehérvár a hatodik MTK Budapestet látta vendégül és Bartosz Grzelak csapata nagyon könnyedén, 4-0-ra nyert a fővárosi csapat ellen.

A meccs végkimenetelét döntően befolyásolta, hogy Kádár Tamás, az MTK védője már a 10. percben piros lapot érően szabálytalankodott, így a két csapa októberi meccse után ezúttal is kiállították. A magyar válogatott védő utolsó emberként szabálytalankodott az egy labdaszerzés után meginduló fehérvári támadóval, Mamoudou Karamokóval szemben.

Az emberelőnyét hamar kihasználta a Fehérvár. Előbb Schön Szabolcs passza után Katona Mátyás lőtt a rövid kapufa mellé, majd Christensen is betalált, akinek a lövése Kocsison változtatott irányt.

A félidő utolsó perceiben Csongvai Áron a tizenhatoson kívülről eleresztett lövéssel növelte tovább a hazai csapat előnyét.

A második félidőben nagy kedvvel kezdtek a fehérvári játékosok, de komoly helyzetet nem sikerül kialakítani, az MTK-nak viszont sikerül eljutnia a hazai kapuig, Németh Krisztiánnak voltak ígéretes megmozdulásai, és Bognár Istvánnak is volt egy jó lövése.

A Fehérvár FC játékosainak gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Fehérvár FC - MTK Budapest mérkőzésen a Székesfehérvári Sóstói Stadionban 2024. május 3-án. 
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
 

A folytatásban Christensen lövését védte Rácz Gergő, majd mindhárom gólszerzőjét lecserélte a fehérvári edző, és az egyik frissen beállt fiatal, Pető Milán a 77. percben egy bombagóllal növelte a csapat előnyét. Pető Milán a korábbi válogatott focista és Fehérvár-edző, Pető Tamás fia, a 19 éves fiatalnak ez volt az első gólja az NB I-ben.

A 84. percben tizenegyest kapott a Fehérvár, miután Kata Mihály kezezett a tizenhatoson belül, amit a VAR segített megadni, de Karamoko lövését Rácz Gergő bravúrral védeni tudta. 

A Fehérvár 4-0-ra nyert és megelőzte a Paksot, amivel feljött a második helyre, de a tolnaiak vasárnap a Kecskemét ellen még pályára lépnek, az MTK a hatodik helyen áll.

 

Fehérvár FC - MTK Budapest FC 4-0 (3-0)
Sóstói Stadion, 3104 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Katona M. (23.), Christensen (32.), Csongvai (40.), Pető (78.)
kiállítva: Kádár (10.)
   
Fehérvár: Tóth B. - Bese, Spandler, Serafimov (Simut, 59.), Gergényi, Schön - Csongvai (Berki, 73.), Sigér - Christensen (Stefanelli, 73.), Karamoko (Gradisar, 85.), Katona M. (Pető, 73.)

MTK: Rácz G. - Hej (Kovács M., a szünetben), Varju, Kádár, Nagy Zs., Antonov (Kovács P., 74.) - Kocsis G., Horváth A. (Végh B., 88.), Kata, Bognár I. (Stieber, 65.) - Németh K. (Jurina, 65.)
   

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.