Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a Nyíregyháza hátrányból fordítva 3-1-re győzött a Gyirmót ellen Balmazújvárosban, így a szabolcsi csapat bebiztosította a bajnoki címét és a feljutását a magyar élvonalba.

A Nyíregyháza azzal a tudattal lépett pályára, hogy döntetlennel biztos feljutó, győzelemmel pedig az NB II bajnoki címét is megszerzi – hétfőn, Ajkán ugyanis vereséget szenvedett a csapat, így akkor még nem sikerült a feljutás bebiztosítása. A vendég Gyirmót azonban szintén meglepte a Szparit a másodosztály vasárnapi rangadóján, és Adamcsek Máté góljával a vendégek már a 3. percben vezetést szereztek. A 34. percben aztán emberelőnybe került a Nyíregyháza, miután a gyirmóti Kovács Milán előbb nem hagyta elvégezni a hazai bedobást, majd gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt, ezekért pedig néhány másodpercen belül két sárga lapot kapott.

Sigér Ákos (j), a Nyíregyháza és Kovács Milán, a Gyirmót játékosa a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 31. fordulójában játszott Nyíregyháza Spartacus FC - Gyirmót FC Győr mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2024. május 5-én
Sigér Ákos (j), a Nyíregyháza és Kovács Milán, a Gyirmót játékosa a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 31. fordulójában játszott Nyíregyháza Spartacus FC - Gyirmót FC Győr mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bajnokként jutott fel az NB I-be a Nyíregyháza

A második félidőben aztán kihasználta az emberelőnyét a Spartacus, és előbb a 61. percben Kovácsréti Márk büntetőből egyenlített, majd 4 perccel később Kovácsréti újabb értékesített tizenegyese meg is fordította a meccset. A hosszabbítás perceiben aztán egy komikus gyirmóti öngól (egy hazaadást követően Hársfalvi András kapus lényegében luftot rúgott, és utána már nem tudta kirúgni a labdát a gólvonal előtt) végleg eldöntötte a meccset,

a Nyíregyháza így 3-1-re győzött, és a sikerével már biztosan feljutott az élvonalba, ráadásul bajnokként, 

ezzel pedig a következő idényben a 2014–2015-ös szezon óta először szerepelhet majd az NB I-ben.

A Győr fellépett az NB II második helyére

Ami a többi találkozót illeti, a múlt héten edzőváltáson átesett Győr hazai pályán nyert a kiesés elől menekülő Pécs ellen, így 60-ra növelte a pontjai számát, és fellépett a tabella második helyére. A szintén feljutásért küzdő, negyedik Szeged ugyanakkor kikapott a Budafok otthonában, így maradt 55 pontos. A hétfőn a Honvéd vendégeként pályára lépő Vasas 58 ponttal áll, de eggyel kevesebb mérkőzést játszva a riválisoknál.

A Mosonmagyaróvár után további csapat kiesése még nem bizonyosodott be az NB II-ben három fordulóval a bajnokság vége előtt, de a Siófok a Csákvár elleni vereséggel, valamint a Tiszakécske a győzelme ellenére szinte lehetetlen helyzetbe került.

A fordulóban egyébként messze nem a Gyirmót gólja esett a legkorábban, hiszen 

a siófoki Szedlár Zoltán már az 1., a budafoki Vasvári Zoltán és a mosonmagyaróvári Illés Dávid pedig már a 2. percben vezetést szerzett a csapatának.

Merkantil Bank Liga NB II, 31. forduló:

BFC Siófok – Aqvital FC Csákvár 1-2 (1-0)
HR-Rent Kozármisleny – BVSC-Zugló 0-2 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC – Gyirmót FC Győr 3-1 (0-1)
Tiszakécskei LC – FC Ajka 2-1 (1-0)
Szombathelyi Haladás – Kolorcity Kazincbarcika SC 1-3 (0-2)
ETO FC Győr – Pécsi MFC 3-1 (1-1)
Soroksár SC – Credobus Mosonmagyaróvár 3-4 (1-2)
Budafoki MTE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-0 (1-0)
hétfőn játsszák:
Budapest Honvéd – Vasas FC 20.00