Vágólapra másolva!
A spanyol Mundo Deportivo értesülései szerint Zinédine Zidane lesz a Bayern München vezetőedzője.

Mint ismert, Thomas Tuchel és a stábja – melyben Lőw Zsolt másodedzőként dolgozik – a szezon végén távozik a német rekordbajnoktól. A Bayern Münchennél egyre égetőbb az edzőkérdés, hiszen korábban Xabi Alonsót szerették volna megnyerni maguknak, aki az idei szezonban megnyerte a Bayer Leverkusen 120 éves fennállásának első bajnoki címét, nem mellesleg még mindig veretlen az idei szezonban, ezzel pedig megdöntötte a Juventus 43 meccses rekordját. 

Bayer Leverkusen - Werder Bremen
Xabi Alonsót a Bayern München és a Liverpool is szerette volna megszerezni
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Miután a baszk szakemberről lemaradtak, a német sajtó egyre biztosabban kezdte állítani, hogy a válogatott szövetségi kapitánya, a Bayerntől 2023 tavaszán kirúgott Julian Nagelsmann ülhet le a kispadra, azonban a 36 éves szakember hivatalosan is megegyezett a szövetséggel arról, hogy a 2026-os világbajnokságig marad a Nationalelf élén.

A két fiatal edző kiesése után a spanyol Mundo Deportivo most azzal állt elő, hogy a Real Madriddal három Bajnokok Ligáját nyerő Zinédine Zidane egy lépésre van attól, hogy a Bayern München edzője legyen. 

A spanyol lap azt írja, hogy a tárgyalások a francia edző és a bajor klub között már az utolsó fázisban vannak. Olyannyira, hogy a tárgyalásokról tudó személyek gyakorlatilag kész tényként kezelik már Zidane érkezését. 

Zidane állítólag már mindenben megegyezett a Bayern Münchennel
Fotó: AFP/Nicolas Tucat

Zidane kinevezése azért is lenne váratlan, mert a korábbi aranylabdás futballista kijelentette, hogy csak olyan országban vállalna munkát, amelynek a nyelvét jól beszéli. 

Az 51 éves 2020/21-es szezon végén távozott a Real Madridtól, azóta sehol sem dolgozott vezetőedzőként. A francia válogatottal világ- és Európa-bajnokságot nyerő Zidane legnagyobb álma az volt, hogy hazája válogatottját irányíthassa, azonban a katari világbajnokság után a francia szövetség hosszabbított Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.