A kegyetlen bíróverés után az összes bajnokságot felfüggesztették Törökországban

MKE Ankaragucu President Faruk Koca punched referee Halil Umut Meler attack,punched,Soccer Horizontal
ANKARA, TURKIYE - DECEMBER 11: Referee Halil Umut Meler falls to the ground after Faruk Koca, President of MKE Ankaragucu throws a punch to him following the Turkish Super Lig week 15 football match between MKE Ankaragucu and Rizespor at Eryaman Stadium in Ankara, Turkiye on December 11, 2023. The match ended 1-1. Emin Sansar / Anadolu (Photo by Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Mint arról beszámoltunk, elképesztő jelenetek alakultak ki egy török élvonalbeli mérkőzés után, ahol kegyetlenül megverték a játékvezetőt.

Az Ankaragücü - Rizespor meccsen a vendégek 97. percben lőtt egyenlítő gólja után szabadultak el az indulatok, kezdve ott, hogy a hazai klubelnök, Faruk Koca leütötte Halil Umut Meler játékvezetőt. Ezt követően pedig a hazai szurkolók is megtámadták a bírót, akit végül csak a rendőrök tudtak kimenekíteni a lincshangulat közepéből.

Umut Meler a földön, az indulatokat ekkor már nem lehetett megfékezni Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Emin Sansar

A keddi török sajtóban "a szégyen éjszakája" nevet kapó események után a Török Labdarúgó Szövetség azonnali hatállyal bizonytalan időre valamennyi osztály bajnokságát felfüggesztette, számol be a Reueters hírügynökség a döntésről. A szövetség keményhangú közleményben ígéri, hogy "az érintett klub, klubelnök és egyéb dolgozók, és mindazok, akik részt vettek Umut Meler bántalmazásában a legszigorúbb büntetésre számíthatnak".

- keménykedett Mehmet Buyukeksi, a török szövetség elnöke.

Két embert már le is tartóztatott a rendőrség, és az Ankaragücü elnöke, Faruk Koca ellen is elfogatóparancsot adtak ki.

A szomszédos Görögországban is áll az élvonalbeli bajnokság, ugyancsak a sorozatos, emberéletet is követelő szurkolói rendbontások miatt. A görög események hátteréről ebben a cikkünkben olvashat.