Xavi szerint nincs mentségük a Real Madrid elleni kiütés után

fbl Horizontal
Barcelona's Spanish coach Xavi reacts during the Copa del Rey (King's Cup) semi-final second leg football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 5, 2023. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona szerda este hazai pályán kapott ki 4-0-ra az ősi rivális Real Madridtól a Spanyol-kupa elődöntőjében. Vinícius gólja után a második félidőben Karim Benzema ért el mesterhármast, így az első meccsen hiába nyert 1-0-ra a Barcelona, a Real Madrid jutott a döntőbe.

Ez a madridi siker azt is jelenti, hogy véget ért a Barcelona nagy sorozata, ugyanis zsinórban három Clásicót nyert a katalán csapat.

„Nehéz megemészteni. Jól teljesítettünk, de a második gól után tejesen szétestünk. Sok volt a fiatal a csapatban, de a Madrid jól csinálta, amit csinált, nem játszott jól, mégis vezetett a szünetben.

Elmondtam a játékosoknak, hogy ilyen a Real. Mi irányítunk, helyzeteink vannak, de ők vezetnek félidőben, láttuk már a Bajnokok Ligájában is sokszor, hogy elég nekik pár momentum. Nekünk az első félidőben volt lehetőségünk, de nem használtuk ki, ezért meg lettünk büntetve" – mondta Xavi, aki szerint a bajnoki címben reménykedhet a csapata.

Xavi szerint nem lehet hibázni a Real Madrid ellen Forrás: AFP/Lluis Gene

„Megnyertük a szuperkupát és jól állunk a bajnokságban. Ha azt is megnyerjük, akkor nem lehet panasz a szezonra. Fáj ez a vereség, de mostantól muszáj a bajnokságra koncentrálnunk" – mondta Xavi, aki szerint nem lehet kifogás, hogy sokan hiányoztak a csapatból.