Az Arsenal negyedóra alatt lerendezte a továbbjutást az FA-kupában - videó

1455317035 fbl Horizontal
Arsenal's English striker Eddie Nketiah (R) celebrates with Arsenal's English midfielder Bukayo Saka (L) after scoring his team second goal during the FA Cup third round football match between Oxford United and Arsenal at the Kassam Stadium in Oxford, west of London, on January 9, 2023. (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupában a Premier League-ben listavezető Arsenal 3-0-ra nyert a harmadosztályban szereplő Oxford United otthonában, így Mikel Arteta csapata jutott be a legjobb 32 közé, ahol Manchester City lesz az ellenfele.

Az Arsenal öt pont előnnyel vezeti a Premier League-et, míg az Oxford United a 15. helyen áll a harmadosztályban, így Mikel Arteta csapata volt a találkozó toronymagas esélyese. Azonban az FA-kupának pont az adja a varázsát, hogy bármi megtörténhet. Vasárnap például a negyedosztályban szereplő Stevenage ütötte ki a Premier League-ben szereplő Aston Villa csapatát, amelyet az Arsenal korábbi edzője, a négyszeres Európa-liga-győztes Unai Emery irányít.

Az Oxford United szurkolók remek hangulatban várták a meccset Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az első félidő nem hozott magas színvonalú játékot. Az Arsenal ugyan 64%-ban birtokolta a labdát, de az Oxford United remekül védekezett, így az első 45 percben Mikel Arteta csapatának még kaput eltaláló lövése sem volt a harmadosztályú gárda otthonában.

A 63. percben aztán megszerezte a vezetést az észak-londoni csapat.

A portugál Fabio Vieira bal oldali szabadrúgására az egyiptomi Mohamed Elneny robbant be, és öt méterről védhetetlen gólt fejelt.

A 70. percben növelte az előnyét az Arsenal.

Egy labdaszerzés után Vieira ugratta ki a leshatárról kilépő Eddie Nketiah-t, aki megtolta a labdát a kivetődő Edward McGinty mellett, majd az üres kapuba passzolt.

Hat perccel később aztán eldöntötték a meccset az Ágyúsok.

Egy gyors kontratámadás végén Gabriel Martinelli ugratta ki Nketiah-t, aki ezúttal egy elegáns mozdulattal elnyeste a labdát a kapujából kifutó McGinty fölött.

Az utolsó negyedórában az Oxford United még ment előre a szépítésért, de nem tudott betalálni, az Arsenal pedig már nem feszült meg az újabb gólért, így maradt a háromgólos különbség. Ezzel a győzelemmel az Arsenal bejutott a legjobb 32 közé, ahol az angol bajnoki címvédő Manchester City lesz az ellenfele.

FA-kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
Oxford United (III.)-Arsenal 0-3 (0-0)
gólszerzők: Elneny (63.), Nketiah (70., 76.)