Vágólapra másolva!
Az Újpest 6-1-re nyert a megyei első osztályban szereplő Mátészalka vendégeként a labdarúgó MOL Magyar Kupa harmadik fordulójának szombati játéknapján, így a 32 közé jutott. Hasonlóan tett a délután játszott másik fővárosi csapat, a Budapest Honvéd is, amely 2-0-s sikert aratott a másodosztályú Dorog otthonában. Az élvonalbeli csapatok közül továbbjutott a Puskás Akadémia, a Mezőkövesd, a Vasas, a ZTE és a Kisvárda is.

Az újpesti csapat a mérkőzés elején hátrányba került, de az első félidő közepén már fordított, majd biztosan érvényesítette a papírformát. A lila-fehérek valamennyi gólját más-más játékos szerezte.

A Honvéd már a harmadik percben megszerezte a vezetést Dorogon Nikola Mitrovic góljával, majd negyedóra után Jairo Samperio már ki is alakította a 2-0-s végeredményt. Az első félidőben egyértelműen fölényben játszottak a fővárosiak, és noha a második játékrész kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a Honvéd továbbjutása nem került veszélybe.

Ha nem is könnyen, de a Vasas is kiharcolta a továbbjutást, az élvonalban nyolc forduló után 5 ponttal az utolsó helyen álló fővárosi csapat félidőben még 1-1-re állt a Balassagyarmat otthonában, és csak a 84. percben szerezte meg a győztes gólt.

A kisvárdai Anton Kravcsenko (b) és Bohdan Melnik (j), valamint Horváth Roland, a BVSC játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában megrendezett BVSC-Zugló - Kisvárda Master Good mérkőzésen a BVSC Szőnyi úti stadionjában 2022. szeptember 17-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ugyancsak döntetlen volt a szünetben a Kaposvár-ZTE meccs, de a második félidőben itt is kijött az osztálykülönbség, ami a fővárosban, a Szőnyi úton pont, hogy az első 45 percben látszódott meg a BVSC és az NB I. dobogójáért küzdő Kisvárda találkozóján.

A Puskás Akadémia sem hibázott: a felcsúti csapat a másodosztályú Csákvár vendégeként aratott 5-2-es győzelemmel biztosította helyét a legjobb 32 között.

Az NB I.-től az előző idény végén búcsúzó Gyirmót már háromgólos hátrányban is volt az Iváncsa otthonában, végül csak faragni tudtak a hátrányukból és búcsúztak a sorozattól.

Eredmény, MOL Magyar Kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért):
Mátészalkai MTK (megyei I.)-Újpest FC 1-6 (1-3)
Dorogi FC (NB II)-Budapest Honvéd 0-2 (0-2)
Balassagyarmati VSE (NB III)-Vasas FC 1-2 (1-1)
Kaposvári Rákóczi FC (NB III)-ZTE FC 0-2 (0-0)
BVSC-Zugló (NB III)-Kisvárda Master Good 0-2 (0-2)
Szekszárdi UFC (NB III)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-3 (0-1)
Aqvital FC Csákvár (NB II)-Puskás Akadémia FC 2-5 (1-3)
Iváncsa KSE (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II) 3-2 (2-0)