Tizenegyesekkel dőlt el az FA-kupa döntője

fbl Horizontal
Liverpool's Greek defender Kostas Tsimikas (C) celebrates with teammates after scoring a goal during the penalty sessions of the English FA Cup final football match between Chelsea and Liverpool, at Wembley stadium, in London, on May 14, 2022. - Liverpool wins the FA cup final (Photo by Glyn KIRK / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Szombat délután rednezték Londonban az angol FA-kupa döntőjét. A Wembleyben a Liverpool a Chelsea-vel találkozott, de a rendes játékidőben csak kapufákig jutottak a csapatok, végül tizenegyesek után a Liverpool hódította el a trófeát.

A Liverpool kezdte jobban a meccset, Luis Diaznak volt két nagy helyzete, a másodiknál Mendynek kellett védenie, majd Keita lőtt ígéretes helyzetből kapu mellé.

A 23. percben a Chelsea is lehetőséghez jutott, Pulisic lőhetett a tizenhatoson belülről, de kicsivel mellé lőtt. Marcos Alonso is helyzetbe került nem sokkal később, de nem született meg a meccs első gólja.

A 33. percben cserélnie kellett Jürgen Kloppnak, Mohamed Szalah sérült meg, az ő helyére jött Diogo Jota.

A második félidő elején is lendületben maradt a Chelsea, Alonso találta el a kapufát egy szabadrúgást követően.

A folytatásban Diaz lőtt kapu mellé, majd mindkét csapat előtt adódott több kisebb lehetőség. A 83. percben Luis Diaz találta el a kapufa kölső élét, majd egy perccel később Andy Robertson találta el a vádlijával a labdát, ami így pattant a kapufára.

A hosszabbításra Van Dijkot is le kellett cserélnie Kloppnak, de a hosszabbításban így sem került gondba a Liverpool. A ráadásban sem esett gól, így jöhettek a tizenegyesek.

A Chelsea kezdte a rúgásokat, Marcos Alonso belőtte a tizenegyesét, majd Milner sem hibázott. A második körben a Chelsea kapitánya, Cesar Azpilicueta a kapufát találta el, de Thiago nem hibázott, így előnybe került a Liverpool.

A harmadik körben Reece James és Firmino is betalált, majd Ross Barkley és Alexander-Arnold sem hibázott.

Az ötödik körben Jorginho belőtte a büntetőjét, így Mané a kupagyőzelemért lőhetett, de honfitársa, Mendy védeni tudott.

A hatodik körben Zijes kezdett, be is talált, ahogy Jota is, majd Mason Mount lövését kivédte Alisson, így Kosztasz Cimikasz büntetője már kupagyőzelmet ért.

Kosztasz Cimikasz lett a Liverpool hőse Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Liverpool 2006 után nyert újra FA-kupát, a bajnokságban még két meccs vár a Vörösökre, majd a Bajnokok Ligája döntője a Real Madrid ellen.