Vágólapra másolva!
Lorenzo Pellegrini, a Roma csapatkapitánya azzal vádolta meg a norvég Bodö/Glimt vezetőedzőjét, Kjetil Knutsent, hogy rátámadt az olasz csapat kapusedzőjére és fojtogatni kezdte a Konferencia-liga negyeddöntős mérkőzése után.

Hiába szerzett vezetést a Roma, a Bodö/Glimt ismét legyőzte José Mourinho csapatát a Konferencia-ligában. A lefújás után vélhetően elszabadultak az indulatok és botrányos incidens történt. A Roma csapatkapitánya azt állította, hogy a norvég kiscsapat trénere kezdeményezte a balhét.

A Roma kapusedzője, Nuno Santos állítólag megvárta a Kjetil Knutsent a játékoskijáróban, majd váltottak néhány szót, ami után elcsattant egy pofon. Ezt követően dulakodni kezdett a két férfi, a norvég edző pedig fojtogatni kezdte a portugál szakembert.

Hiába vezetett a Roma, megint kikapott Norvégiában Forrás: AFP/Mats Torbergsen

"Valami egészen kellemetlen incidens történt, az edzőjük megtámadta a kapusedzőnket.

Megrázott, amit láttam, ez teljesen elfogadhatatlan. Emiatt még inkább azon leszünk, hogy jövő héten revansot vegyünk és kiejtsük őket" – mondta Pellegrini a Sky Sport Italiának.

Olasz és a norvég lapok beszámolói nem teljesen azonosak, így nem tiszta egyelőre, hogy ki kezdte a veszekedést és ki ütött először. Azonban azt az olasz Football Italia és a norvég VG is megerősítette, hogy a játékosokat bezárták az öltözőkbe, és nem mehettek ki a folyosóra. A norvég rendőrség azóta kihallgatta már Knutsent és Nuno Gomest, valamint a verekedés szemtanúit is.

A norvég edző ugyanakkor éppen a Roma stábját okolta.

"A segédedző volt az, aki úgy viselkedett, mint egy bolond. Rám tört a meccs előtt, majd sértegetett végig. Ilyen fajta viselkedést még sosem tapasztaltam mérkőzés során" – mondta a sajtótájékoztatón a Bodö/Glimt vezetőedzője.

Lorenzo Pellegrini több okból sem volt elégedett a mérkőzés után Forrás: AFP/Mats Torbergsen

Pellegrini nem csak az ellenfél edzőjét kritizálta, hanem az Aspmyra Stadion gyepszőnyegének állapotát is.

- fakadt ki a Roma csapatkapitánya.

A két csapat legközelebb április 14-én csap össze, az olaszoknak a Stadio Olimpicoban kell ledolgozniuk a hátrányukat.