Vágólapra másolva!
Élete végéig henyélhetne, szórhatná apja pénzét a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Honvéd új igazolása. A Dinamo Kijevtől érkezett Mohammed Kadiri az egyik ghánai uralkodó sarjaként jött világra. A luxusautókkal készült fotói alapján futballistaként sem szűkölködik, de független életet él: korábban vízszerelőként is dolgozott.

Hogy a pályán hogyan fog teljesíteni, legkorábban péntek este a Mezőkövesd elleni mérkőzésen derülhet ki, de egy szempontból máris kitűnik az NB I-es légiósok sorából a kispestiek új labdarúgója. Mohammed Kadiri egy ghánai király fia.

Úgy érezheti magát, mint az Amerikába jöttem című vígjátékban az Eddie Murphy alakította afrikai koronaherceg, Akeem

- írja a Bors.

Mohammed Kadiri Magyarországon próbál szerencsét Forrás: honvedfc.hu

a saját életemet élem" – hangsúlyozta korábban egy orosz hírportálon, miután tisztázta: apja az egyik ghánai régió királya a milliós Tamaléban. – Mindenünk megvolt, de tudom, mi a nyomor. Hazatérve rendszeresen segítek a rászorulóknak.

A kisebb-nagyobb ghánai körzetek törzsi királyai a közigazgatásban nem sok vizet zavarnak, inkább reprezentatív a szerepük. Az egyik uralkodó például azután sem adta föl a Németországban autószerelőként felépített egzisztenciáját, hogy apja halála után – miután idősebb fivérei balkezesek révén nem jöhettek szóba – ő lett a király.

Néha hazalátogat, de javarészt Skype-on (táv)uralkodik.

Kadiri elárulta, vízvezeték-szerelőnek tanult, egy időben házról házra járt csöveket javítani. "Nem szerettem, de ha nincs a futball, valószínűleg a szakmában dolgoznék" – mondta szerényen.

Apjától csak egyszer, kamaszként kért segítséget, amikor ifistaként nem tudott megélni. A fivérei közül többen aranybányában dolgoznak, ketten fociznak. Eddig bátyja, Mohammed Fatau vitte a legtöbbre: az olasz Udinese akadémiája után első- és másodosztályú spanyol csapatokban is játszott.

A Honvéd új légiósának tehát nincs égető szüksége a pénzre, de az Austria Wiennél, majd a Dinamo Kijevnél aligha keresett kevesebbet, mint Kispesten.

Egy biztos: nem Rolls-Royce-szal jár edzésre, és forrásaink szerint egyáltalán nem lóg ki a viselkedésével a többiek közül

– távol áll tőle, hogy csak arany étkészlettel legyen hajlandó enni a menzán.

"Hálát adok Istennek és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy itt lehessek. Szeretném segíteni a társakat és az edzőt is, hogy minél jobb helyezést érjen el a csapat" – idézte Kadirit a honvedfc.hu.

Mohammed Kadiri 1996. március 7-én Obuasiban (Ghána) született, belső védőként vagy védekező középpályásként hasznos. Eddigi klubjai: Barcelona (ghánai) Ashanti Gold (ghánai), Austria Wien (osztrák), Arszenal Tula (orosz), Dinamo Kijev (ukrán), Csornomorec Odesza (ukrán), Budapest Honvéd. A legnagyobb sikerei: osztrák ezüstérmes (2017, Austria Wien), Ukrán Kupa-győztes (2020).