Látni akarták Maradona koporsóját: a rajongók összeverekedtek a rendőrökkel - fotók

Horizontal, Maradona, balhé
Diego Maradona's fans argue with police to enter the Government House to pay tribute to late football legend Diego Armando Maradona in Buenos Aires, on November 26, 2020. - Diego Maradona's coffin arrived at the presidential palace in Buenos Aires for a period of lying in state, TV reports showed, following the death of the Argentine football legend aged 60 on November 25. Hundreds of people were already lining up to pay their respects to Maradona, who died while recovering from a brain operation. (Photo by RONALDO SCHEMIDT / AFP)
Vágólapra másolva!
A szerdán hatvanéves korában meghalt Diego Maradona rajongói összecsaptak a rendőrséggel, miközben szerették volna látni az argentin legenda koporsóját. 

A bánat és a szenvedély egyszerre forrongott Buenos Airesben, amikor a szurkolók megpróbálták áttörni a rendőrök kordonját, hogy még utoljára láthassák a kedvencüket. A rendfenntartók és a drukkerek emiatt összecsaptak az elnöki palota közelében.

Volt olyan szurkoló, akinek vérzett a feje Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt
A rajongók áttörték a kordonokat Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt

A képeken könnyes rajongók láthatók, miközben kétségbeesetten reménykedtek abban, hogy bepillantást nyernek Maradona utolsó útjába. A holttestét éjjel egy mentőautóval szállították a Casa Rosadába.

Nem csak Maradona halála okozott fájdalmat a szurkolóknak Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt
A rendőrök nem kímélték a drukkereket Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt

Maradona koporsójánál a tisztelői maszkban, biztonsági ellenőrzés róhatják le a kegyeletüket.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.