Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton ellenfele a második szettben feladta a mérkőzést, így a magyar játékos bejutott a 16 közé a Cagliariban zajló, 205 ezer euró összdíjazású salakpályás férfi challenger-tenisztornán.

A bő egy hete Bukarestben pályafutása második ATP-tornagyőzelmét arató Fucsovics - aki győzelmével feljött a világranglista 53. helyére - hatodik kiemeltként a szabadkártyás olasz Giulio Zeppierivel találkozott szerdán a nyitókörben.

Fucsovics továbbjutott, de nem jött össze a magyaros nyolcaddöntő
Fotó: AFP 

Az MTI beszámolója szerint az első játszma szorosan alakult, de Fucsovics 68 perc alatt 7:5-re nyert, majd a másodikban 4:0-ra vezetett, amikor a világranglistán 141. helyezett rivális feladta a küzdelmet.

A szintén Davis Kupa-válogatott Piros Zsombor az amerikai Zachary Svajdával csapott össze szerdán. A világranglistán 160. magyar játékos ugyan brékkel nyitott a 125. helyezett ellen, de az amerikai hamar egyenlített, majd a rövidítésben a tengerentúli játékos került szettelőnybe. A folytatás már egyoldalú csatát hozott, Piros egyetlen játékot sem tudott nyerni, így szűk másfél óra alatt búcsúzott.

Mivel a két magyar teniszező azonos ágon volt, így a következő meccsüket egymás ellen vívhatták volna Szardínián, ám Piros Zsombor búcsújával eldőlt, hogy a nyolcaddöntőben Svajda találkozik majd Fucsovics Mártonnal.