Itt vannak a legújabb drámai részletek, még sincs túl az életveszélyen Robert Fico

Vágólapra másolva!
Továbbra is rendkívül súlyos az állapota Robert Fico szlovák kormányfőnek, akit szerda délután lőtt meg többször egy merénylő.
Vágólapra másolva!

Sajtótájékoztatót tartott Robert Kaliňák (Smer) miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter. A tárcavezető új híreket közölt Robert Fico állapotáról. Kaliňák  azt mondta, hogy 

az orvosok stabilizálták az állapotát, de még mindig nincs túl az életveszélyen.

Emellett azt is mondta, hogy Robert Ficót négy golyó találta el, és azok komoly és széles körű sérüléseket okoztak - írja a Paraméter.

Egyelőre nem jelenthetjük ki, hogy nyerésre állunk

- mondta Kaliňák. 

A besztercebányai Roosevelt kórház orvosi csapata mindent megtesz, hogy állapotát stabilizálják, és ez pozitív prognózist eredményezhessen - mondta.

Robert Ficót kórházba szállítják Besztercebányán -  Fotó: AFP

Kaliňák arról is beszélt, hogy a négy lövés által okozott sérülések olyannyira szerteágazóak, hogy nagyon igénybe veszik Robert Fico szervezetét. 

Bízunk az orvosi csapatban, az ápolókban, akik minden percben azon dolgoznak, hogy a miniszterelnök állapota javulhasson

- mondta.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, szerdán egy 71 éves baloldali író meglőtte Robert Ficót, Szlovákia miniszterelnökét szerda kora délután a kormányülés után, amikor az emberek közé ment. A politikust kórházba szállították, egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. A merénylő Juraj Cintula egy kérdésre válaszolva elárulta, hogy azért lőtte le a szlovák miniszterelnököt, mert nem értett egyet a kormány politikájával.

A drámai felvétel a lövés pillanatáról itt látható.

Az Origo azzal is részletesen foglalkozott, hogy hibáztak-e a Robert Ficót védő biztonsági szolgálat tagjai.