Négyen meghaltak és közel egymillióan maradtak áram nélkül a viharok miatt Texasban

Vágólapra másolva!
Négyen meghaltak a csütörtökön Texas délkeleti részén pusztító viharokban, amelyek Houston körzetében mintegy 850 ezer háztartásban okoztak áramkimaradást.
Vágólapra másolva!

Houston polgármestere elmondta, hogy a mentőszolgálatok megszakítás nélkül dolgoznak, de arra kérte a lakosságot, hogy hacsak nem elengedhetetlenül szükséges, ne hagyják el otthonukat, ne menjenek munkába se, mivel sok út járhatatlanná vált. Hozzátette: 

legkevesebb négy halálos áldozata van a viharos időjárásnak. Két ember halálát fák kidőlése okozta, egy személy pedig akkor halt meg, amikor az erős szél ledöntött egy darut

 - írja az NBC.

A százkilométeres szél belvárosi szállodák és irodaépületek több száz ablakát törte be, és az üvegtörmelék elborította az alattuk húzódó utcákat.

eső, Texas
Árvízben gázoló kisteherautó a texasi Woodlochban 2024. május 3-án. A heves esőzések előidézte árvizek miatt számos iskolában szünetel a tanítás és utakat kellett lezárni Texas délkeleti részén
Fotó: Kirk Sides / MTI/AP/Houston Chronicle

A Texas Tribune szerint az ítéletidő miatt rövid időre Houston két nagy repülőterén is megállt a forgalom.
 

 A Houstont is magában foglaló,

 több mint 4,7 millió lakosú Harris megye körzetében mintegy 855 ezer fogyasztó maradt áram nélkül.

Az áramellátás a szakemberek szerint még több napig akadozhat a régióban az infrastruktúra károsodása miatt. A houstoni független tankerület péntekre szünetet rendelt el mind a 274 oktatási intézményében.