Itt van Putyin szövetségesének meglepő bejelentése

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, oroszukránháború, 2024.04.30.
Ukrainian servicemen ride on an armored personnel carrier (APC) in a field near Chasiv Yar, Donetsk region, on April 27, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. Genya SAVILOV / AFP
Fotó: AFP/Genya Savilov
Vágólapra másolva!
Alekszandr Lukasenko Fehéroroszországba hívta a dél-afrikai Cyril Ramaphosát. Az elnök hangsúlyozta, hogy Minszk és Pretoria az elmúlt három évtizedben jelentősen támogatták egymást, fejlesztették együttműködésüket a kereskedelem, az ipar és a tudomány területén, de az üzletemberek közötti kapcsolatokat is segítették.
Vágólapra másolva!

Alekszandr Lukasenko Fehéroroszországba hívta dél-afrikai kollégáját, Cyril Ramaphosát - számolt be róla a tass.com szombaton reggel.

 

Tekintettel a Minszk és Pretoria közötti kapcsolatok további elmélyítésében rejlő nagy lehetőségekre minden területen, megerősítem, hogy készen állok arra, hogy vendégszerető földünkön fogadjam Önöket

- mondta a fehérorosz elnök április 27-én, a dél-afrikai nemzeti ünnepen, a Szabadság napján.

Alekszandr,Lukasenko,fehérorosz,elnök
Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök 2024. április 12-én 
Fotó: Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP

 

Az elnök hangsúlyozta, hogy 

Minszk és Pretoria az elmúlt három évtizedben jelentősen támogatták egymást, fejlesztették együttműködésüket a kereskedelem, az ipar és a tudomány területén, de az üzletemberek közötti kapcsolatokat is segítették.

A fehérorosz elnök jó egészséget, hosszú életet és újabb sikereket kívánt Ramaphosának, békét és jólétet kívánt Dél-Afrika népének.