Így derült ki, hogy hajóbaleset történt Verőcénél

Vágólapra másolva!
Halálos hajóbaleset történt a Dunán Verőcénél szombat éjjel. A hatóságok először csak egy vérző fejű férfit találtak, később derült ki, hogy társaival egy motorcsónakban utazott. Közülük két ember holttestét megtalálták, öt embert továbbra is keresnek.
Vágólapra másolva!

Bejegyzést tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amelyben időrendi sorrendben leírják, hogy miképp történtek az események a halálos verőcei hajóbalesetnél.

A bejegyzésben az olvasható, hogy először egy vérző fejű férfit találtak Verőce térségében, a Dunához közel, a 12-es főúton. Ekkor gyorsan kiderült, hogy hajóbaleset áldozata lett.

Később kiderült, az is, hogy a hajóban 8 fiatal ült. A férfi, akit az úton találtak meg, kiúszott, miután egy motorcsónak és egy szállodahajó ütközött össze.

Azóta már tudni lehet azt is, hogy a férfi olasz állampolgár, és hogy súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Később a szállodahajót Komáromnál állították meg a rendőrök. Egy fiatalember és egy fiatal nő holttestét órákkal később találták meg, jelenleg 5 embert - három férfit, és két nőt - még mindig óriási erőkkel keresnek. Az M1 információ szerint a keresés valamivel több mint 20 kilométeren zajlik.

A rendőrség azt is közölte, hogy a szemle tart mindkét hajónál.

A bejegyzés azzal zárul, hogy vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ezt lehet tudni a hajóról

Azóta kiderült, hogy a szállodahajó svájci. A hajó 110 vendéget képes befogadni, de hogy a balesetkor  pontosan hányan utaztak rajta, arról egyelőre nincsen információnk. Mint ahogy arról sem, hogy ők most jelenleg hol tartózkodnak. Egy 109 méter hosszú hajóról végső úticélja valószínűleg nem Komáromban lett volna, hanem elhagyta volna az országot.

A sérült hajóról készült képet itt nézheti meg.