Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Medve miatt adtak ki figyelmeztetést Pest vármegyében

Vágólapra másolva!
Medvét láttak a Pest megyei város közelében vasárnap. A település mezőőre is megerősítette, hogy egy barnamedvéről van szó. Ez nem az első eset, már 2022-ben is a városba látogatott egy, vagy éppen ez a vadállat.
Vágólapra másolva!

Miközben a többi kamerás gólyafészekhez hasonlóan az aszódit is nagyon sokan figyelik a tojásból kikelő kis gólyák miatt, tegnap óta városunk határának másik "nevezetessége", egy medve is figyelmet követel magának.

"Hogy a korábbi években fel-feltűnt állatról van-e szó vagy egy másikról, nem tudni" - olvasható Aszód város Facebook-oldalán egy hétfői bejegyzésben.

Mint írták, az internetre felkerült fotókon valószínűleg egy barnamedve látható. Ecker Bence, a település mezőőre elmondta, az állat nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy, a kicsinyeivel közlekedő vaddisznó.

Kiemelte, ajánlatos az utakon maradni, és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat. Egy közeli találkozás esetén jobb hátrahagyni az embereknek a náluk lévő ételt, és kerülni kell a szemkontaktust, illetve el kell menni a helyszínről.

A Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály új figyelmeztető táblákat helyez ki a város északi külterületeinek főbb útjai mellé. 

A minap egy hatalmas medvét vettek videóra a Bükkben. Nemrég pedig négy medve sétált be egy családi ház udvarára a szlovákiai Szucsányban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről