Vágólapra másolva!
Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája a nehéz imolai hétvége után úgy érzi, hogy a csapat problémái csupán pályaspecifikusak volt, a jövőben viszont lehajtott fejjel kell harcolniuk a McLaren és a Ferrari ellen

A Milton Keynes-i csapat rengeteg küszködött az Emilia Romagna-i Nagydíjon, de Pérez úgy érzi, ezek a problémák "pályaspecifikusak" voltak. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a Red Bullnak keményen kell dolgoznia, mert az üldözők megérkeztek a nyakukra. 

A Red Bullnak átfogó beállítási változtatásokat kellett eszközölnie autóin az imolai kvalifikációra, miután Pérez és csapattársa, a holland vb-címvédő Max Verstappen erősen szenvedett a pénteki két edzésen. Míg azonban a hollandnak sikerült talpra állnia, és pole-pozícióba érnie a RB20-assal, addig Péreznek nem sikerült bejutnia a Q3-ba, így csak a 11. helyről indulhatott.

F1 Emilia-Romagna Grand Prix 2024
Pérez ezúttal is lemaradt Verstappen mögött
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Bár a futamot Pérez a nyolcadik helyen tudta zárni, továbbra is van ok az aggodalomra. Lando Norris, a McLaren pilótája az utolsó körökben majd megérkezett Verstappen nyakára, és ha van még néhány kör, akkor holland minden bizonnyal elbukta volna a győzelmet, mert a brit pilóta versenytempója sokkal gyorsabb volt.

"Azt hiszem, ez egy kicsit pályaspecifikus” – idézi a RacingNews365 a mexikói pilótát, akit, arról kérdeztek, hogy nem aggódik-e futamon történtek miatt. „Azt hiszem, le kell hajtanunk a fejünket, és tovább kell dolgoznunk. 

Ennek ellenére örülök, hogy Max megszerezte a győzelmet a csapatnak. Láttuk, hogy a McLaren és a Ferrari tett egy lépést előre, szóval nekünk csak le kell hajtanunk a fejünket, és keményen kell dolgoznunk, mert nagyon hosszú a szezon.

Imolában köztudottan nehéz előzni, így annak ellenére, hogy viszonylag alacsony rajtpozíciójából csak három pozíciót tudott visszaszerezni, Pérez úgy érezte, hogy a legtöbbet hozta ki a délutánjából.

Az első szakaszokon a kemény gumikon nehezen haladt előre, míg az előtte haladók közepes gumikon voltak. Amikor azonban azok az autók kiálltak, Pérez hosszút futott, és ez lehetővé tett egy neki egy hosszabb szakaszt a gyorsabb gumikon, amikor elkezdett elmenni az előtte haladók mellett.

„Azt hiszem, tudtuk, hogy ez volt a legjobb, amit kaphattunk. 

Nyilvánvalóan tudtuk, hogy az autó kezdetben nagyon nehéz lesz, de reménykedtünk abban, hogy a megfelelő pillanatban jön egy biztonsági autó, ami potenciálisan visszavezethet minket a harcba

 – mondta Pérez, aki elismerte, hogy a verseny korai szakaszában volt egy pályaelhagyása, bár nem érezte, hogy ez befolyásolta volna a célba érési pozícióját.

Landp Norris a végjátékben rendesen megkergette Max Verstappent
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

„Volt egy blokkolásom is a 16-os kanyarban. Szóval egyenesen mentem, és elég sok időt vesztettem. Emellett némi sérülést is összeszedtem. Nagyon-nagyon kemény verseny volt” – tette hozzá Pérez, aki a 107 megszerzett pontjával a harmadik helyen áll a vb-pontversenyben. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.