Vágólapra másolva!
A Haas F1-es csapatától az előző szezon végén kirúgott Günther Steiner úgy döntött, hogy jogellenes tevékenységek miatt bepereli korábbi munkaadóját.

A Haas F1-es csapatánál az istálló 2016-os bemutatkozása óta egészen a tavalyi szezon végéig csapatfőnökként tevékenykedett Günther Steiner, ám az olasz szakember mégsem maradhatott a posztján. Az 59 éves Steiner helyét a 2024-es idényben Gene Haas döntése alapján a japán Ajao Komacu vette át, aki 2016-ban vezető versenymérnökként csatlakozott a Haashoz, majd később mérnökigazgatóvá léptették elő, ezt követően pedig megkapta a csapatfőnöki pozíciót.

Günther Steinert az előző szezon végén rúgta ki a Haas
Fotó: AFP (Photo by WILLIAM WEST / AFP)

Beperelte a Haas csapatát Günther Steiner

Steiner továbbra is elképesztően népszerű a rajongók körében, a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) sorozatnak is köszönhetően rengeteg, a korábbi csapatfőnök nevével és képével ellátott termék talált gazdára. Az olasz szakember szerződésszegéssel, az észak-karolinai 

bértörvény megsértésével, valamint a nevének, képének és képmásának jogosulatlan használatával vádolja a Haast, emiatt pedig be is perelte az F1-es istállót.

Steiner szerint minden év januárjában bizonyos éves kifizetéseket kellett volna kapnia, ám 2021 és 2023 között ezek elmaradtak. A kirúgott csapatfőnök úgy véli, munkaviszonya megszűnését követően a Haas jogosulatlanul használja fel a nevét és a képeit, ráadásul jogdíjat sem fizet számára mindezért.

A Haas F1-es csapatának nincs joga Steiner nevét, képét és képmását felhasználni a munkaviszonyuk megszűnése után. A Haas nem fizetett ellentételezést Steiner nevének, képének és képmásának jogosulatlan használatáért

- idézett a formula.hu a bírósági dokumentumból.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek