Megtévesztéssel vádolják a Fideszt Miskolcon

Vágólapra másolva!
Az MSZP miskolci szervezete azzal vádolja a helyi Fideszt, hogy szándékosan megtéveszti a választópolgárokat, mivel önkormányzati jelöltjeit az Összefogás Miskolcért Egyesület jelöltjeiként indítja. Simon Gábor szocialista polgármester azt követeli a fideszesektől, hogy ismerjék el: ők állnak az egyesület mögött.
Vágólapra másolva!

A miskolci választópolgárok megtévesztésével vádolja a Fidesz városi szervezetét az MSZP helyi szervezete, és egyúttal felszólítja a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltjeit, a nyilvánosság előtt ismerjék el, hogy ők, illetve a párt áll az Összefogás Miskolcért Egyesület hátterében. Ezt Simon Gábor országgyűlési képviselő (MSZP) közölte a szocialista párt miskolci szervezetének nevében csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján Miskolcon.

Simon elmondta: a Fidesz Pelczné Gáll Ildikó, az Összefogás Miskolcért Egyesület polgármesterjelöltje mögött sorakozott fel az őszi helyhatósági választáson, az egyesület önkormányzati képviselőjelöltjei pedig gyakorlatilag a Fidesz jelöltjei. A szocialista képviselő szerint erre bizonyság az egyesületnek napokban megjelentetett kiadványa, amelyből egyértelműen kiviláglik, hogy képviselő-jelöltjeinek többsége a jelenlegi ciklusban a Fidesz és az MDF képviselői voltak.

Olvassa el az [origo] összefoglalóját Miskolcról!/onkormanyzati/20020918miskolc.html

Az országgyűlési képviselő név szerint említette Répássy Róbert megyei és Juga György városi Fidesz-elnököt (utóbbi egyben alpolgármestere is a borsodi megyeszékhelynek), továbbá Tavaszi Zsolt jelenlegi fideszes városházi frakcióvezetőt és másokat.

Simon Gábor úgy véli, a fideszes politikusok most az Összefogás Miskolcért Egyesület mögé bújnak, így gyakorlatilag megtagadják pártbeli hovatartozásukat, ezzel megtévesztik a választópolgárokat, ugyanakkor szakmailag bírálják a miskolci városvezetés elmúlt négyévi munkáját, holott a városi közgyűlésben a Fidesz volt a meghatározó erő. A képviselő közölte: az MSZP sajnálatosnak tartja, hogy a Fidesz ezzel az álcázó és megtévesztő tevékenységével minden erkölcsi normát átlépett, és megtéveszti a választópolgárok ezreit.