Német ügynökség tökéletes alibit árul 30 euróért

Vágólapra másolva!
Ha Németországban valaki szeretne távol tölteni egy egész hétvégét féltékeny házastársától vagy éppen kellemetlen kötelességei elől akar elmenekülni, nem kell mást tennie, mint egy meghívót rendelni attól az ügynökségtől, amely hamis kifogásokkal és alibikkel kereskedik.
Vágólapra másolva!

Jens Schlingensief, a Tökéletes alibi elnevezésű német ügynökség ügyvezetőjének a sok hazugságtól nem nőtt még meg az orra, de gyorsan növekszik a bankszámláján lévő összeg, így a cég hamarosan megnyitja első fiókját Ausztriában is.

Schlingensief munkatársaival együtt öt éve költ legendákat, sző hazugságokat annak érdekében, hogy ügyfelei - többnyire szerelmes - kalandjai ne végződjenek katasztrófával. Az ügynökség havonta mintegy 350 ügyfelet - többnyire hölgyeket - lát el kifogásokkal.

A hazugságnak azonban ára van: a gyanakvó partnernek küldött egyszerű SMS 8,50 euróba (2200 forint), a hivatalosnak tűnő meghívó 29,50 euróba (7500 forint) kerül, s az olyan meghívás, amelyhez telefonos elérhetőséget is biztosítanak, 59,50 euróba (15 000 forint) kerül. Az utóbbi esetben a partner megkapja az állítólagos szeminárium, konferencia helyszínének vagy rendezőjének a számát: az e számon jelentkező kedves telefonos kisasszony, aki diszkréten továbbítja a hívást a megrendelőhöz, természetesen az ügynökség munkatársa.

A legkedveltebb szolgáltatás a meghívó: ez alig 29,50 euróért magában foglalja a hivatalos invitálást, és nem utolsósorban a hamburgi szemináriumon való részvételről szóló számlát arra az időre, amelyben a megrendelő, mondjuk, a Garda-tónál mulatott.

Schlingensief eredetileg nyitott egy irodát, de hamar kiderült, hogy az ügyfelek nem szívesen jelennek meg személyesen. Ezért a megrendeléseket most az interneten fogadják, viszont a megrendelésre gyártott hazugságok egyediek és testre szabottak.

A héten megnyílik az első külföldi alibi-fiók Ausztriában. És amíg az üzlet beindul, mindenesetre kínál az ügynökség egy alibi-CD-t elsősegélyként: ezen repülőtéri, pályaudvari és irodai háttérzajok vannak, amelyekkel a vásárló aláfestheti telefonbeszélgetéseit, és így gyárthat magának alibit.