Magyar iskolásokat halálosan megfenyegettek iszlamisták

Vágólapra másolva!
Bombariadót rendeltek el ma számos szlovákiai iskolában. Az iszlamisták halálos fenyegetéssel üzentek.
Vágólapra másolva!

Korábban beszámoltunk róla, hogy bombafenyegetés miatt evakuáltak több iskolát is ma Szlovákiában. Múlt héten pénteken még csak néhány pozsonyi iskolát ért fenyegetés. Ma pedig Pozsony megyében, Nyitra megyében, Trencsén megyében, Zsolna megyében, és Nagyszombat megyében is bombariadó volt több iskolában.

A városaitokban a mudzsáhidok megölnek benneteket, bárhol is vagytok. Az iskola területén bomba van

 – írták az iskolákba eljuttatott e-mailben az iszlamisták. 

A Mandiner beszámolója szerint Pozsony megyében a Malackai, Szenci és Bazini járás iskoláiban jelentettek bombariadót – tájékoztatott a Pozsonyi Megyei Rendőrség szóvivője, Silvia Šimková. 

A Ma7 arról számolt be, hogy 

szülői bejelentések alapján bombariadó miatt kiürítették a jókai, nádszegi, zsigárdi és hidaskürti iskolákat is.

A lap régiós tudósítójának értesülései szerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) is kint van a helyszínen, jelenleg a Felső- és Alsószeli iskolákat vizsgálják át, a Galántai járásban több iskolát evakuálták, a gyerekek egyelőre kint vannak az iskolaudvarokon.

Értesülések szerint az iskolákba az alábbi szlovák nyelven írt e-maileket juttatták el:

A városaitokban a mudzsáhidok megölnek benneteket, bárhol is vagytok. Az iskola területén bomba van.

A fájdalmas vég utolér benneteket. Harcosaink jó céllal érkeztek, hogy elhozzák nektek az iszlám vallást. Végeredményben az üdvösség az iszlámban van, nem a ti hamis vallásaitokban. Amikor a testvéreink a rendszer miatt menekültek, ti lezártátok a határaitokat. Azt gondoltátok, hogy ez megvéd benneteket a teremtőtökkel való találkozástól? Most itt vagyunk az egész országotokban. Csak az a lehetőségetek van, hogy csatlakoztok hozzánk, vagy megadjátok magatokat, vagy meghaltok.És jaj annak, aki agressziót követ el ellenünk.

Több mint 200 iskolának címezték őket Szlovákia szerte. A rendőrség azonnal megtette a szükséges intézkedéseket, hogy megelőzze az iskoláknak küldött e-mailekben említett lehetséges következményeket. A múlt héten több mint 120 iskolának küldtek hasonló e-mailt a Pozsonyi régióban. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség mindkét esetben terrorcselekmény különösen súlyos bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást - írja a Ma7.

Az elkövetőre így 20-tól 25 évig terjedő börtönbüntetés vagy életfogytiglani szabadságvesztés vár.

Ma reggel bombariadót rendeltek el az Általános Hitelbank (VÚB) összes szlovákiai fiókjában is.

Címlapi képünk illusztráció!